23. juli 2021
Antallet af indbrud i huse og lejligheder faldt kraftigt i Holbæk Kommune i løbet af foråret.
Antallet af indbrud i huse og lejligheder faldt kraftigt i Holbæk Kommune i løbet af foråret.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Styrtdyk i antal villaindbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Styrtdyk i antal villaindbrud
Holbæk - 20. juli 2021 kl. 12:27
Af Agner Ahm

En helt præcis forklaring har Midt- og Vestsjællands Politi ikke, men fakta er, at antallet af indbrud i lejligheder og villaer i Holbæk Kommune faldt dramatisk i perioden fra april til juli i år. Risikoen for at komme hjem til et gennemrodet hus faldt til en tredjedel af det normale.

arrow Læs også: Politiet: Borgernes hjælp er afgørende

Det er Danmarks Statistik, som hver tredje måned laver en optælling af antallet af »indbrud i beboelser«.

I hele coronaperioden - fra sidste forår - har antallet af indbrud i beboelser i Holbæk Kommune ligget på omkring 60-65 styk pr. kvartal.

Men i andet kvartal i år faldt antallet pludselig til 24.

- Det er under alle omstændigheder glædeligt. Men det er svært at give en sikker forklaring på udviklingen, siger Martin Bjerregaard, som er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

At noget er lykkedes, er indlysende. Men det er svært at tegne et præcist billede af, hvad der foregår i et mindre område som en kommune.

- Antallet af indbrud er faldet generelt i hele landet de seneste år, og det gælder også i Holbæk Kommune. Men derudover er billedet noget mere komplekst end i gamle dage, hvor helt lokale kriminelle spillede en stor rolle. I dag kan indbrudstyvene komme fra et stort område, forklarer Martin Bjerregaard.

Omrejsende kriminelle

- I dag har vi dem, vi kalder omrejsende kriminelle grupperinger, som opererer i mange områder. Her fik Københavns Politi tag i en gruppe for et stykke tid siden, hvor man også fremlyste en række tyvekoster, som blandt andet kan stamme fra Midtsjælland, fortæller Martin Bjerregaard.

Med andre ord kan en vellykket politiaktion i København altså godt sætte sig spor i indbrudstallene i en helt anden politikreds.

- Derudover kan man heller ikke udelukke, at borgerne er blevet bedre til at holde tyvene væk, siger Martin Bjerregaard.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk