25. oktober 2021
Banneret og dukken blev hængt op på gang- og cykelbroen over Valdemar Sejrsvej i Holbæk i går aftes. Sn.dk har billeder af ophængningen, men bringer dem ikke, da politiet vurderer budskabet som en trussel.
Banneret og dukken blev hængt op på gang- og cykelbroen over Valdemar Sejrsvej i Holbæk i går aftes. Sn.dk har billeder af ophængningen, men bringer dem ikke, da politiet vurderer budskabet som en trussel.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: "Stikkersvin": Banner og dukke med reb om halsen hængt op på bro - Politiet ser det som en trussel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Stikkersvin": Banner og dukke med reb om halsen hængt op på bro - Politiet ser det som en trussel

En eller flere ukendte personer hængte torsdag aften et banner og en dukke med reb om halsen op på bro i Holbæk. Politiet behandler det som en sag om trusler.

Holbæk - 17. september 2021 kl. 10:17
Af Morten D. Christensen

Med udtryk som »stikkersvin« og »snitches get stitches« (frit oversat til stikkere bliver knivstukket, red.) blev et banner torsdag aften hængt op på gang- og cykelbroen over Valdemar Sejrsvej mellem Tåstrup Byvej og Tåstrup Møllevej i Holbæk.

På banneret står også bogstaverne »LD« efterfulgt af et specifikt navn eller dele af et navn.

Foruden banneret blev en hjemmelavet dukke, der formentligt skulle forestille et menneske, hængt op i en snor fra broen, så det fremstod som en hængning.

Midt- og Vestsjællands Politi fik anmeldelse om banneret og dukken kort før klokken 23. Anmelderen havde en times tid forinden opdaget den besynderlige ophængning, og han havde taget banneret og dukken ned.

Han aftalte at mødes med politiet for at overdrage effekterne til ordensmagten. Ifølge politiet mødtes man herefter med en 20-årig mand fra Holbæk og andre unge mænd, som gav politiet banneret og dukken.

- Vi har ikke umiddelbart noget bud på motivet eller hvem, budskabet kan være rettet imod. Men vi opfatter det som en trussel. Vi har fjernet tingene fra broen, men sikret det for at undersøge sagen nærmere, siger politiets kommunikationsmedarbejder, Martin Bjerregaard.

Politiet oplyste tidligere fredag, at det var politiet selv, der fjernede banneret og dukken. Men politiet har ny oplyst, at det var anmelderen, der fjernede og sørgede for, at politiet fik overdraget effekterne.

Endnu ingen mistænkte

Ifølge politiet har man altså ikke umiddelbart noget bud på et konkret motiv, og man har heller ikke nogen sigtede og mistænkte.

- Nu vil vi blandt andet se på, om det navn eller dele af navn, der fremgår af banneret, kan være en specifik person, som vi måske kan få identificeret, siger Martin Bjerregaard.

Han kan ikke sige, hvad bogstaverne »LD« eventuelt måtte betyde.

Politiet opfordrer personer, der måske kan have set nogen hænge banneret og dukken op på broen torsdag aften forud for klokken 22, til at kontakte politiet med deres observationer.

Sn.dk har billeder af ophængningen, men bringer dem ikke, da politiet vurderer budskabet som en trussel.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk