21. september 2021
Petter Bak fra Holbæk Holbæks Grønne Lunge nyder udsigten fra den ene af de to nye sheltere i skovbrynet. Foto Jette Bundgaard.
gallery icon

Se billedserie

Petter Bak fra Holbæk Holbæks Grønne Lunge nyder udsigten fra den ene af de to nye sheltere i skovbrynet. Foto Jette Bundgaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Staycation: Nye sheltere i lokalområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Staycation: Nye sheltere i lokalområdet
Holbæk - 27. juli 2021 kl. 20:30
Af Jette Bundgaard

Holbæks Grønne Lunge (HGL) tilføjer nu nye sheltere til samlingen. På Observatoriet i Brorfelde er der også nye sheltere på vej:

To nye sheltere er dukket op i skovbrynet i Torbenlund Skov - den ene er allerede klar til brug.

Det er UngHolbæk og Holbæks Grønne Lunge (HGL), som står bag initiativet, og Behandlingscenter Udveje, der har fået til opgave at opføre de nye sheltere.

- Vores nye sheltere ligger med flot udsigt ud over det område, som forhåbentlig snart kan indvies som Holbæk Dyrepark. Det bliver fantastisk at vågne op her og sidde og nyde morgensolen med en kop kaffe, mens dåvildt og mufloner kigger frem i lysningen, siger Petter Bak, som peger på de helt særlige fordele, der er ved en shelter-overnatning:

- Man er ikke lukket inde på samme måde som i et telt, hvor man først skal lyne teltet op, hvis man har hørt noget udenfor. Det er nemt at gå til, og man undgår alt besværet med at slæbe teltet med sig og slå det op. De senere år er der dukket sheltere op i alle afskygninger rundt omkring i landet. De ligger altid meget naturskønt, og man kan planlægge sin vandre- eller cykelferie efter de shelterpladser, man vil benytte, påpeger Petter Bak.

Foruden de to nye sheltere med plads til otte personer i hver, råder HGL over to 'kæmpe' sheltere med plads til to skoleklasser og to mindre sheltere med plads til 3-4 personer.

Alle der benytter HGL's sheltere har adgang til rindende vand og toiletter i Spejderhytten. Man kan frit benytte shelterne, men Petter Bak siger, at det er en god idé at booke først på hgl@holb.dk: - De er til fri afbenyttelse, men der er førsteret, hvis man booker først, slutter han.

På Brorfelde Observatorium er man nu nået så langt med opførelsen af fire nye Stjernekigger-sheltere, at man inden længe vil kunne booke en overnatning i en af dem.

Det er Atelier Kristoffer Tejlgaard, som har tegnet de nye sheltere, der har en unik, rundet konstruktion. De er udstyret med myggenet, og i toppen af hver af dem er der et vindue i plexiglas, så man kan ligge og se på stjernehimlen.

Hver shelter har plads til 6-8 personer og kan bookes for en enkelt nat ad gangen.

Madlavning foregår på bålpladsen, som deles af de fire sheltere. Der bliver også adgang til rindende vand og toiletfaciliteter.

Man kan holde sig opdatert om booking af de nye sheltere på www.observatoriet.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk