16. juli 2020
Der var sol og store forventninger, da daværende borgmester Søren Kjærsgaard tog første spadestik til sportsbyen i september 2016. (Arkiv)
Der var sol og store forventninger, da daværende borgmester Søren Kjærsgaard tog første spadestik til sportsbyen i september 2016. (Arkiv)
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sportsby risikerer dagbøder på 15 mio.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sportsby risikerer dagbøder på 15 mio.
Holbæk - 11. april 2019 kl. 16:10
Af Agner Ahm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sidste uge måtte Holbæk Kommune for tredje gang melde om forsinkelse af Holbæk Sportsby. Det har mange konsekvenser. En af dem er, at Fonden Holbæk Sportsby, som står for opførelsen af sportsbyen, nu risikerer dagbøder for op mod 15 millioner kroner.

arrow Læs også: Ansatte i sportsbyen kan ikke udføre jobbet

Dagbøderne kan gøre ondt, længe før Holbæk Kommune og Fonden Holbæk Sportsby får forhandlet den endelige afregning på plads.

Kontrakten giver nemlig kommunen mulighed for at kræve dagbøder fra første dag, byggeriet er forsinket. Og det er, hvad kommunen har gjort. Siden nytår har det givet Fonden Holbæk Sportsby en bet på cirka syv millioner kroner.

Med den seneste forsinkelse kan dagbøderne løbe op i næsten 15 millioner kroner. Sådan vil det være, hvis byggeriet først står klar i starten af august.

Lykkes det at blive færdig inden sommerferien - for eksempel til sankthans - bliver regningen på cirka 11 millioner kroner.

Modregner
Rent praktisk har kommunen uddelt dagbøderne ved at holde penge tilbage. I kontrakten om sportsbyen er det fastslået, at kommunen betaler byggeriet i rater, som forfalder efterhånden som større og større dele af byggeriet er gennemført.

Det er i disse ratebetalinger, at kommunen siden nytår har fratrukket dagbøderne.

Om Fonden Holbæk Sportsby rent faktisk ender med at skulle betale alle dagbøderne, kan ingen sige med sikkerhed i dag.

Det afhænger af de forhandlinger, som løbende foregår mellem kommunen og Fonden Holbæk Sportsby - forhandlinger, som kan ende med en mindelig løsning eller i afgørelser ved voldgift.

Ud over forsinkelser handler forhandlingerne blandt andet om en lang række forhold ved den praktiske indretning af sportsbyen, hvor de to parter læser kontrakten temmelig forskelligt.

Men da kommunen altså trækker dagbøderne fra de løbende betalinger til sportsbyen, står Fonden Holbæk Sportsby med en udfordring: Der kommer ikke de penge i kassen, som der er regnet med. Og sådan vil det være i to-fire måneder endnu. Hver måned mangler der to millioner kroner.

Læs mere i torsdagens udgave af Nordvestnyt.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk