23. oktober 2018
Fra onsdag i næste uge vil Holbæk Kommune ikke længere have et byråd. I stedet vil kommunen have en kommunalbestyrelse. Det er konsekvensen af, et politisk flertal har indgået en aftale. Foto: Per Jensen
Fra onsdag i næste uge vil Holbæk Kommune ikke længere have et byråd. I stedet vil kommunen have en kommunalbestyrelse. Det er konsekvensen af, et politisk flertal har indgået en aftale. Foto: Per Jensen
Foto: Per Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Splid om nyt navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Splid om nyt navn
Holbæk - 12. januar 2018 kl. 11:57
Af Christina Quist
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De seneste år er numerologi blevet et udbredt fænomen i Danmark. Folk har pludselig skiftet navn, har fået et mellemnavn, eller er begyndt at stave sit navn på en ny måde.

Selvom numerologi er blevet et hit, er det dog ikke årsagen til, at Holbæk Byråd skal skifte navn. Det sker som en konsekvens af en aftale mellem Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Lokallisten for hele Holbæk Kommune. De er blevet enige om, at byrådet fremover skal hedde kommunalbestyrelsen. Navneskiftet finder officielt sted, når styrelsesvedtægten for Holbæk Kommune vedtages endeligt den 17. januar.

Allerede onsdag i denne uge blev navneskiftet dog debatteret under førstebehandlingen af et udkast til den nye styrelsesvedtægt. Og det er tilsyneladende ikke alle, som ønsker, at byrådet skifter navn.

Blandt modstanderne er blandt andre Carsten Andersen (V), Christian Ahlefeldt-Laurvig (LA) og Emrah Tuncer (R).

- Det er min personlige holdning, at det skal hedde byrådet. Så er der nogle, som siger, det kan være ligegyldigt. Men så lad dog vær med at ændre det, hvis det er ligegyldigt, sagde Carsten Andersen.

En stor signalværdi
Omvendt er blandt andre Bente Röttig (SF) og Peter Nilsson (V) fortalere for, at det skal hedde kommunalbestyrelsen fremadrettet.

- Jeg synes, det er en rigtig god ide. Vi er nogle nye, som nok er blevet valgt, fordi vi ikke bor inde i Holbæk by. Det kan godt være, der er nogen, som synes, det koster penge at skifte navn. Men signalværdien i forhold til de borgere, der bor udenfor Holbæk By, er stor, lød det fra Peter Nilsson.

Udover byrådet er der også flere af de stående politiske udvalg, der skifter navn efter den 17. januar.

Læs mere om debatten og navneskiftet i dagbladet Nordvestnyt fredag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk