7. august 2020
Den nye om- og tilbygning har kostet næsten fem millioner kroner.
gallery icon

Se billedserie

Den nye om- og tilbygning har kostet næsten fem millioner kroner.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolebygning indviet på første skoledag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolebygning indviet på første skoledag
Holbæk - 11. august 2019 kl. 16:42
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flag, balloner, rød løber, rød snor, mad og drikke markerede, at søndag var en festdag på Kundby Friskole på Trønningevej i Kundby.

Traditionen tro var første skoledag en søndag, men der var også en anden anledning til feststemningen, nemlig at skolen indviede en ny tilbygning. Den er opført i tilknytning til en af de eksisterende fløje.

I den nye bygning får udskolingen - 7.-9. klasse - deres egen afdeling med hver deres klasseværelse på førstesalen. Lige uden for er der fællesrum med plads til gruppearbejde og et rum, hvor de kan få lov at dyrke et ungdomsmiljø. I stueetagen er der fælles garderobe.

Ved indvielsen søndag middag glædede skoleleder Mette Jacobsen Christensen sig over de nye rammer.

- Vi åbnede i 2015 med 64 elever. Nu er der cirka 180 elever og cirka 40 ansatte. Vi har renoveret flere steder, mange forældre har været med til at hjælpe, og musiklokalet er lige ved at være udstyret efter alle kunstens regler, sagde Mette Jacobsen Christensen.

Hun omtalte den nye om- og tilbygning, der i stuetagen har fælles garderobe og gennemgang til fritteren (sfo'en) og de nye klasselokaler på førstesalen.

Formanden for Kundby Friskoles bestyrelse, Pernille Lundegaard Straarup, begyndte med ordsproget »alt godt kommer til den, der venter«.

- Det passer her. Vi har arbejdet længe på at nå hertil. Vi fik en fantastisk start i 2015, og nu står vi her med fire forrygende år, som vi gerne vil fortsætte, sagde Pernille Lundegaard Straarup.

Hun fortalte, at der er brugt næsten fem millioner kroner på den nye om- og tilbygning. Desuden er der brugt 350.000 kroner på at etablere et fysiklokale.

- Jeg synes, det er flot, at vi med vores korte levetid har råd til at udvide skolen, børnehuset og fritteren, sagde formanden.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk