19. februar 2019
Anders Bülows »The Sensual World« hænger på et hjørne ved den vestlige gavl på det gamle administrationscenter på Jernbanevej.
gallery icon

Se billedserie

Anders Bülows »The Sensual World« hænger på et hjørne ved den vestlige gavl på det gamle administrationscenter på Jernbanevej.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks nye kunstværker i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks nye kunstværker i byen
Holbæk - 17. august 2018 kl. 20:49
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kunsten kan stille spørgsmål og skubbe til vante forestillinger. Det var noget af det, Lene Floris nævnte i sin tale ved ferniseringen på Holbæk Art 2018 fredag eftermiddag i gården på Holbæk Museum.

arrow Læs også: Årets bykunst toner frem

Lene Floris er museumsdirektør for Københavns Museer og desuden nyvalgt medlem af bestyrelsen i Holbæk Art, ligesom hun igen bor i byen.

- Jeg er glad for og beæret over at være borger i Holbæk. Der hænger nu 30 værker (inklusive tre kommunale, red.) af høj kunstnerisk kvalitet. Kunsten skaber værdi, vækst, fællesskab og identitet for en by, sagde Lene Floris.

Maria Kjær Themsen, kurator på tredje udgave med de nye kunstværker, sagde, at Holbæk som by og dens borgere er noget særligt.

- I snart 20 år har jeg aldrig stødt på et miljø, der er så engageret i kunsten, uden for den professionelle sfære, sagde Maria Kjær Themsen.

Hun har med de udvalgte bidrag ønsket at skubbe lidt til genren gavlmalerier.

- Jeg ville gerne have nogle flere abstrakte og skulpturelle værker. Det endte med blandt andet neonlys, messingpenduler og blåmuslinger. Nogle værker vil måske ved første øjekast virke mystiske, men det er helt bevidst. Det giver mulighed for at reflektere og åbne jeres sind, sagde kuratoren.

Formanden for Holbæk Art, Henrik Møller, nævnte blandt andet, at 57 af 60 sponsorer er lokale - og uden sponsorer intet Holbæk Art.

Han tilføjede blandt andet, at de nye kunstværker er til glæde for både byens borgere og dens gæster. Der var også en stor tak til de mange frivillige, for uden dem ville det ikke løbe rundt.

Efter talerne i museumsgården var der en rundvisning til de seks nye kunstværker i bymidten i Holbæk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk