19. september 2020
De to luciatoptog med børn fra Realskolen i Holbæk kom rundt på gange og fællesarealer på plejehjemmet Fjordstjernen i Holbæk fredag formiddag.
gallery icon

Se billedserie

De to luciatoptog med børn fra Realskolen i Holbæk kom rundt på gange og fællesarealer på plejehjemmet Fjordstjernen i Holbæk fredag formiddag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder og video: Lys og børn spredte lucia-glæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder og video: Lys og børn spredte lucia-glæde
Holbæk - 13. december 2019 kl. 13:51
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Når natten er sort, tænder vi lys og jager mørket bort.«

66 elever fra 4. klasse på Holbæk Private Realskole sang det fine budskab, da de fredag formiddag gik luciaoptog på plejehjemmet Fjordstjernen på Isefjords Allé i Holbæk.

Fordelt på to grupper bevægede børnene sig som lysende, hvide slanger gennem plejehjemmets gange. Rundt omkring sad beboere - både unge og gamle - og fulgte med i optoget. Blandt dem var Morten Unold Andersen.

- Det bringer glæde og løfter stemningen. Det er med til at gøre det lidt sjovere at bo her, lød det fra Morten Unold Andersen, der er blandt Fjordstjernens yngre beboere.

Børn er meget velkomne

Realskolen sender hvert år på luciadag børn til det det privatdrevne plejehjem på havnefronten i Holbæk. Men der kommer også børn fra andre skoler og børnehaver i løbet af året.

- Vi ved, at det glæder vores beboere at få besøg af børn, så jo flere børn, jo bedre. Børnene spreder glæde, og nok især de ældre og demente kan spejle sig direkte i dem. Smiler børnene, så smiler de også, siger Louise Jensen, aktivitetsvejleder på Fjordstjernen, som har godt 80 beboere.

Det kræver i øvrigt sit at holde styr på to store grupper med over 30 børn i hver i et hus med flere etager og mange gange, så på et tidspunkt kom de to luciaoptog gående direkte mod hinanden.

Men luciabørnene, der i øvrigt både var drenge og piger, blev hurtigt guidet i samme retning, og så kunne de slutte af med at synge for beboerne på fællesarealet i stueetagen.

- Vi er glade for, at vi kan få lov til at komme her og gå luciaoptog og synge for beboerne. Børnene elsker at synge, og de vil gerne ud at vise det andre steder end på skolen, siger Thea Frydlund-Raun, lærer på Realskolen.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk