19. januar 2020
I næste uge begynder arbejdet med at montere ottende etage på Holbæk Fjordtårn (tidligere kaldet Stjernetårnet). Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

I næste uge begynder arbejdet med at montere ottende etage på Holbæk Fjordtårn (tidligere kaldet Stjernetårnet). Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Fjordtårn skyder i vejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Fjordtårn skyder i vejret
Opdateret 15. februar 2019 kl. 18:11
Holbæk - 15. februar 2019 kl. 13:02
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Etage for etage kravler højhuset på Isefjords Allé 13 i Holbæk opad. Det skal ende med 55 meter og 17 etager, og der er lige nu skudt syv etager op.

arrow Læs også: Højhus-boliger ryger nu

Dermed er højhuset blevet højere end naboejendommene. Om få uger bliver Holbæks højeste boligejendom, Kollektivhuset med ni etager på Nordvestvej, også overhalet.

- I denne uge skal dækket over syvende etage støbes sammen. I næste uge går vi i gang med ottende etage, fortæller Steen Bonnerup, der er projektleder hos 5E Byg A/S. Odense-firmaet er total­entreprenør på opførelsen af højhuset, hvor AP Ejendomme (en del af AP Pension) er bygherre.

Det tager i gennemsnit seks arbejdsdage at montere elementerne, som leveres af CRH Concrete, til én etage.

- Vi har nogle procedurer, vi skal have indarbejdet, så vi skulle gerne ned på fem arbejdsdage i gennemsnit. Alle etager er heller ikke ens, så der er mere arbejde ved nogle af etagerne, forklarer Steen Bonnerup.

Arbejdet med at indrette de fire nederste etager med skillevægge, støbning af gulve, installationer og maling med mere gik i gang for cirka tre uger siden. Der går omkring 13 uger med at indrette en lejlighed.

Montagen af elementer må indstilles, hvis vindstyrken kommer op på 12-14 meter i sekundet, afhængig af hvilken type arbejde der er tale om.

- I mandags blæste det for meget, så vi lå stille hele dagen med elementmontagen. Vi kan ikke tage weekenderne i brug, fordi det betragtes som støjende arbejde, siger Steen Bonnerup.

Elementmontagen vil være færdig sidst i maj, forudsat at der ikke er for mange dage med for megen blæst.

Tidligere har højhuset haft navnet Stjernetårnet, men det hedder nu Holbæk Fjordtårn. En hjemmeside med salg af de øverste boliger og udlejning af de nederste boliger er for nylig gået i luften. Der er i alt 60 boliger, og Danbolig Holbæk står for salg og udlejning.

arrow Den mindste by med boliger i højden
05. januar 2019 kl. 15:04 Opdateret: kl. 16:21
arrow Fuldt blus på projektører om natten
13. december 2018 kl. 07:02 Opdateret: kl. 15:17
arrow Højhus begynder på turen opad
14. november 2018 kl. 08:10 Opdateret: kl. 08:10

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk