26. juni 2019
Jakob Ellemann-Jensen prøver at betjene en maskine, der løfter kasser. Henning Kronby står for vejledningen. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Jakob Ellemann-Jensen prøver at betjene en maskine, der løfter kasser. Henning Kronby står for vejledningen. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Schoeller fortalte minister om plastik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Schoeller fortalte minister om plastik
Opdateret 22. januar 2019 kl. 09:05
Holbæk - 21. januar 2019 kl. 17:12
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag formiddag var miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) på besøg hos Schoeller Plast i Nr. Jernløse.

Det var første stop for ministeren på en »Tour de plastik«, der senere på dagen bragte ham til yderligere tre virksomheder på Fyn og i Jylland. Regeringen har for nylig fremlagt sin plastikhandlingsplan »Plastik uden spild«. Over fire år afsættes der 50 millioner kroner til Danmarks første plastikhandlingsplan. Det handler ikke mindst om at sikre mere genanvendelse af plastik.

Det har Scholler Plast faktisk mere end 50 års erfaring med, efter at virksomheden blev etableret på Hovedgaden 21 i Nr. Jernløse i 1966, hvor produktion af øl- og sodavandskasser var det altdominerende sortiment.

De senere år har virksomheden arbejdet med genanvendelse på endnu flere felter, og et af de nyeste eksempler, den kunne fortælle ministeren om, er genanvendelse af fisketrawl. Det er inden for de seneste par uger, at der produceret testudgaver af plastkasser, hvor genbrugsplast fra fisketrawl indgår.

Efter en præsentation af nogle af de ting, som Schoeller Plast arbejder med, fik miljø- og fødevareministeren en rundvisning på fabrikken med produktion og lager.

- Formålet med at komme ud til virksomhederne er at stikke fingeren i jorden og tale med nogle af de mennesker, der ved meget om genbrug. Der er både muligheder og begrænsninger ved genbrug, sagde Jakob Ellemann-Jensen til Nordvestnyt ved slutningen af besøget.

Kildesortering er noget af det, der politisk skal tales om, hvordan man håndterer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk