6. december 2019
Det er Rune T. Kidde selv, der har skrevet Den Lilla Møghætte og Pulven om til en musical på Holbæk Teater sammen med Fuzzy.
Det er Rune T. Kidde selv, der har skrevet Den Lilla Møghætte og Pulven om til en musical på Holbæk Teater sammen med Fuzzy.
Foto: Peter Andersen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rune T. Kidde ville have os alle til at gå kreativt amok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rune T. Kidde ville have os alle til at gå kreativt amok
Opdateret 23. oktober 2013 kl. 13:11
Holbæk - 22. oktober 2013 kl. 15:41
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kattrup: Fortælleren Rune T. Kidde, der døde natten til mandag, boede i Kattrup ved Jyderup. Torsdag den 17. oktober stod han på scenen på Holbæk Teater ved premieren på hans omskrivning af det klassiske Rødhætte-eventyr, der i Rune T. Kiddes verden blev til 'Den Lilla Møghætte og Pulven'. Eventyret er blevet til en musical med musik af Fuzzy. En oplagt udvikling fra tegneserie til teater, forklarede forfatteren selv til Nordestnyt og lovede levende, kugleskørt teater, hvor der ville ske en masse i hovederne på publikum, så man selv ville få lyst til at forælle eventyr og historier.

arrow Læs også: Forlag: Rune T. Kidde var ekstremt omhyggelig

Få er dog i stand til at slippe fantasien løs på den måde, der blev Rune T. Kiddes kendetegn. Han holdt af de levende og skæve fortællinger, for eksempel i sine 'Kiddes Ækle Æventyr', hvor det er tilladt at ryge langt ud af nogle sidespor, for skriftsprogets ensretning, kommaer og punktummer dræber fortællingerne, mente Rune T. Kidde.

Han kaldte musicalens manuskript en hyldest til fantasien og mente, at hvis vi bare alle gik lidt mere kreativt amok, lidt mere frit og troede på at vi virkelig kunne noget, så ville verden være et meget bedre sted at være.

Hele sit liv var Rune T. Kidde selv været omgivet af billeder og ord, så det at gå kreativt amok har altid ligget i ham. Han kaldte det en 'fejltagelse', at han var flyttet til i Kattrup ved Jyderup for et års tid siden, for han var længe facineret af byen og alt dens livt liv og boede blandt andet både i København og Roskilde. Mødet med Kattrup førte også til det tætte samarbejde med de to ledere af Holbæk Teater, Kristoffer Møller Hansen og Brian Kristensen om at få bragt Den Lilla Møghætte og Pulven til live for fuld musik på de skrå brædder.

Musicalen markerer Holbæk Teaters 30 års jubilæum og kan opleves frem til den 7. november.

arrow Tegneserieforfatteren Rune T. Kidde er død
22. oktober 2013 kl. 09:06 Opdateret: kl. 13:39

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk