25. maj 2019
Markerne er knastørre og letantændelige - i går bød på flere markbrande - her ved Tømmerup. Foto: Skadestedsfotograf.dk - Johnny D. Pedersen
Markerne er knastørre og letantændelige - i går bød på flere markbrande - her ved Tømmerup. Foto: Skadestedsfotograf.dk - Johnny D. Pedersen
Foto: Johnny D Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ros til rendegraver, spader og pulver­slukkere mod markbrande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ros til rendegraver, spader og pulver­slukkere mod markbrande
Holbæk - 26. juli 2018 kl. 11:02
Af Lisbeth A. Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Midt i travlheden med at slukke markbrande i Holbæk Kommune i går har indsatsleder Jan Bruun fra Vestsjællands Brandvæsen stor ros til dem, der træder til og hjælper med slukningsarbejdet.

arrow Læs også: Brandvæsen fordobler mandskab til markbrande

Da der gik ild i en mark ved Vipperød Rideklub på Asmindrupvej ved 15-tiden onsdag, fik folk på stedet styr på ilden - blandt andet ved hjælp af en rendegraver, der kunne grave brandbælter - og begyndte at evakuere heste. Heldigvis gik det ikke så galt - et par hundrede kvadratmeter mark gik til, og der var stort set styr på det, da Vestsjællands Brandvæsen nåede frem.

- Stor ros til dem. Der var kun lidt efterslukning. De midler, de havde til rådighed, brugte de yderst fornuftigt, siger Jan Bruun.

Ros er der også til den civile indsats, da der blot 20 minutter senere indløb en alarm fra Tømmerupvej i Tømmerup vest for Undløse. Der var gået ild i en mark, der var delvist høstet. Pulver- slukkere, spader og en traktor med en harve blev sat ind i kampen mod ilden, der nåede at æde 11-12 tønder land og brede sig ind i en have til et mindre landsted.

Også på Højvældsvej i Smidstrup var der ild i et par marker. Det var sidst på formiddagen, og ilden startede formentlig i forbindelse med en mejetærsker.

- Vi får slukket rimeligt hurtigt ned, fortæller Daniel Weinreich, der var indsatsleder på den brand.

Vurderingen lyder, at der røg en til to hektar.

Endelig var Jan Bruun om eftermiddagen ude ved en mejetærsker på Ringstedvej i Hellestrup.

Den havde smidt et par gløder i marken, men føreren havde selv fået det under kontrol. Han ville dog gerne lige have tjekket en ekstra gang af brandvæsenet, der sørgede for lidt efterslukning.

arrow Brandvæsen ude til tre markbrande inden for få timer
26. juli 2018 kl. 10:33 Opdateret: kl. 10:37
arrow Brand slukket med gyllespreder
26. juli 2018 kl. 09:31 Opdateret: kl. 09:31

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk