18. april 2021
Politiet har torsdag forlænget opholdsforbuddet i Bandidos' klubhus i Jyderup samt på en række andre rocker- og bande-relaterede lokaliteter med yderligere 14 dage.
gallery icon

Se billedserie

Politiet har torsdag forlænget opholdsforbuddet i Bandidos' klubhus i Jyderup samt på en række andre rocker- og bande-relaterede lokaliteter med yderligere 14 dage.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rockerborg er stadig lukket land for Bandidos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rockerborg er stadig lukket land for Bandidos
Holbæk - 25. februar 2021 kl. 13:32
Af Morten D. Christensen

I fire uger har Bandidos og i øvrigt alle andre været forment adgang til en lang række af rockergruppens klubhuse og tilholdssteder primært på Sjælland, men også i Jylland, og torsdag har politiet over en bred kam forlænget opholdsforbuddet i yderligere to uger.

arrow Læs også: Politiet ophæver lokalt rocker-opholdsforbud

Det gælder dermed frem til torsdag den 11. marts klokken 17.

Blandt de lokaliteter, der er omfattet af det midlertidige opholdsforbud, er adressen Industriparken 31 i Jyderup. Den undseelige ejendom tjener ifølge politiet som klubhus for Bandidos MC Westcity - rockernes Holbæk-afdeling.

Konflikt med bandegruppering

Midt- og Vestsjællands Politi skriver i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag, at politikredsen har besluttet at forlænge det allerede udstedte opholdsforbud rettet mod både klubhuset i Jyderup samt Bandidos' tilholdssted på Holmevej 21 i Gundsømagle ved Roskilde.

Det er de to lokaliteter i Midt- og Vestsjællands Politikreds, der er omfattet af opholdsforbuddet.

I lignende pressemeddelelser har en række andre af landets politikredse torsdag meddelt, at også de forlænger de lokale opholdsforbud på adresser med tilknytning til Bandidos.

I pressemeddelelsen fra Midt- og Vestsjællands Politi lyder det, at politiet »vurderer, at der på baggrund af den verserende konflikt mellem Bandidos MC og NNV-gruppen fortsat er en betydelig risiko for angreb på adresserne, der tjener som opholdssted for Bandidos MC.«

- Et sådant angreb vil være til fare for de borgere, der bor eller befinder sig i nærheden af stederne, hvorfor betingelserne for forlængelse af det allerede udstedte opholdsforbud fortsat er opfyldt, skriver Midt- og Vestsjællands Politi med henvisning til lov om forbud mod ophold i bestemte ejendomme, der giver politiet mulighed for at lukke rocker- og bandetilholdssteder i forbindelse med voldelige konflikter.

- Vi følger situationen tæt og fortsætter derfor de særlige tilsyn på adresserne for at sikre, at opholdsforbuddet overholdes. Overtrædelser kan straffes med fængsel op til to år, lyder det fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Opholdsforbuddet I Jyderup og de øvrige adresser med tilknytning til Bandidos og NNV-gruppen blev indført den 28. januar efter en periode med voldelige sammenstød mellem de to grupper.

Blandt andet et drab i Hillerød i begyndelsen af januar samt flere ildspåsættelser og et afværget bilbombeattentat i Gladsaxe sættes af politiet i forbindelse med de to grupperingers konflikt.

Der har ikke været kendte voldelige episoder omkring rockerborgen i Jyderup i relation til den verserende konflikt.

arrow Bandekonflikt lukker fortsat Bandidos-hovedkvarter
25. februar 2021 kl. 16:29 Opdateret: kl. 16:29
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk