17. maj 2021
Bandidos rømmede i midten af november sidste år sit hidtidige klubhus i Østerstræde i Holbæk. En rocker er tiltalt for at have forsøgt at hindre en journalist fra TV2 Øst i at filme flytningen. Billedet her er taget tidligere samme dag.
Bandidos rømmede i midten af november sidste år sit hidtidige klubhus i Østerstræde i Holbæk. En rocker er tiltalt for at have forsøgt at hindre en journalist fra TV2 Øst i at filme flytningen. Billedet her er taget tidligere samme dag.
Foto: Morten D. Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rocker tiltalt for at ville hindre journalist i at filme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rocker tiltalt for at ville hindre journalist i at filme
Holbæk - 23. oktober 2019 kl. 13:46
Af Morten D. Christensen

»Hvis du filmer, så smadrer jeg dig.«

arrow Læs også: Top-rocker accepterer dom for udfald mod tv-journalist

Nogenlunde sådan mener anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi, at en dengang 31-årig mand sagde til en kvindelig journalist fra TV2 Øst lørdag den 17. november sidste år.

Derfor er den nu 32-årige mand, der ifølge dagbladet Nordvestnyts oplysninger i hvert fald tidligere har haft nær tilknytning til rockergruppen Bandidos, blevet tiltalt for med den nævnte trussel om vold at have forsøgt at tvinge journalisten til at holde op med at filme.

Episoden udspillede sig i Østerstræde i Holbæk, hvor netop Bandidos den pågældende lørdag var ved at flytte ud af sit daværende klubhus, som rockerne var blevet forment adgang til af både Midt- og Vestsjællands Politi og Holbæk Kommune på grund af den voldelige konflikt med Vang-grupperingen i byen.

Sagen kommer for Retten i Holbæk på tirsdag.

Tiltalen mod den 32-årige mand lyder på forsøg på ulovlig tvang, som er en anden paragraf i straffeloven end en egentlig trussel rettet direkte mod den pågældende journalist.

TV2 Østs direktør og ansvarshavende chefredaktør, Vagn Petersen, siger da også, at hans medarbejder, der er indkaldt som vidne i sagen, ikke opfattede situationen som en konkret trussel mod hende.

- Hun opfattede det mere som skældsord i en situa­tion, hvor den tiltalte måske følte sig presset. Det var da heller ikke hverken hende eller TV 2 Øst, der anmeldte sagen, men politiet, der har taget den op af egen drift, siger Vagn Petersen til Nordvestnyt onsdag.

Han understreger, at journalisten filmede på offentligt område.

Midt- og Vestsjællands Politi havde en større styrke på plads i Østerstræde i forbindelse med udflytningen.

Nordvestnyt har været i kontakt med Luise Høj, der er forsvarer for den 32-årige, men hun vil ikke kommentere sagen på nuværende tidspunkt.

Det er derfor uvist, hvordan han stiller sig til tiltalen, der blandt andet også lyder på, at han fire gange under konflikten med Vang-grupperingen blev taget med forskellige former for slagvåben rundt omkring i Holbæk.

arrow 32-årig rocker dømt for udfald mod journalist
30. oktober 2019 kl. 09:12 Opdateret: kl. 08:50
arrow Beboere er lettede efter rocker-farvel
26. november 2018 kl. 10:55 Opdateret: kl. 10:55
arrow Bandidos er ude af klubhus i Holbæk
24. november 2018 kl. 12:29 Opdateret: kl. 12:29
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk