29. oktober 2020
Nogle har fået videoovervågning, andre ridecentre og -klubber overvejer det, efter en hest  måtte aflives på grund af mishandling. Alle håber, manden på overvågningsbilledet snart fanges.
Nogle har fået videoovervågning, andre ridecentre og -klubber overvejer det, efter en hest måtte aflives på grund af mishandling. Alle håber, manden på overvågningsbilledet snart fanges.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ridecentre er utrygge og øger fokus på sikkerheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ridecentre er utrygge og øger fokus på sikkerheden
Holbæk - 19. september 2020 kl. 18:33
Af Margit Pedersen

Det har givet uro og nervøsitet i rideklubber, -centre og stutterier, efter en hest blev mishandlet og efterfølgende måtte aflives. Flere har valgt at opgradere overvågning og sikkerhedsforanstaltninger, selv om videoovervågning ikke afholdt en mand fra at gå ind i en stald på Holbæk Rideklub og mishandle den otte år gamle og drægtige hoppe.

arrow Læs også: Dusør for tip om hestemishandler hævet til 60.000 kroner

- Det er enhver hesteejers skræk. Vi havde i forvejen videoovervågning i ridehallen, men får nu også overvågning i vores stalde. Vi vil gerne vise vores pensionærer, at vi tager sikkerheden meget alvorligt, understreger Jørgen Grimbühler, Ågerupgård Ridecenter.
Mishandlingen og aflivningen har ramt ham ekstra hårdt. Stina Myrholm købte Carli for fem år siden af Stutteri Ågerupgård, som han og Susanne Grimbühler ejer.

Andre har også haft en plan om videoovervågning inden sagen fra Holbæk Rideklub, og nu er indkøbet rykket frem. En låge er også inde i overvejelserne.
Flere ridecentre ønsker at være anonyme af frygt for at blive det næste sted, hvor en hest mishandles.

- Jeg har fra start valgt ikke at skilte ved vejen og i det hele taget ikke eksponere os unødigt. Nu strammer jeg også op på Facebook. Jeg mener, anonymitet er den bedste sikkerhed, lyder det fra en ridecenterejer.
En anden sikkerhed et at bo langt ude på landet, bemærker Ann Dreyer fra Katrinebjerg Ridekskole og Stutteri ved Bennebo.
- Mishandlingen har chokeret alle, og jeg håber, gerningsmanden snart bliver fundet. Vores sikkerhed er, at vi bor på stedet og arbejder hjemmefra. Vi går runder og holder øje med hestene, der lige nu går på folden. Vi må erkende, at der altid er en risiko, men har valgt ikke at lade forskrækkelsen styre og har ikke foretaget os noget ekstraordinært, tilføjer hun.

Et sted er der løse vagthunde efter mørkets frembrud, andre har hunde, som er hurtige til at gø, når der dukker mennesker op.
Algestrup Sportsrideklub har heller ikke foretaget sig noget ekstra. Men der er sensorstyret lys, og naboer er flinke til at ringe, hvis lyset aktiveres om natten.
Desuden går hestene i folden uden grime, så de er svære at få fat på, forklarer Lea Møller, der er ansvarlig for sportsrideklubben.

Flere har af forskellige grunde inden mishandlingen overvejet videoovervågning. Det gælder Stald Sandby, Sandby.
På Vipperød Ridecenter er der talt om videovervågning efter tyveri af sadler for nogle år siden, og det bliver drøftet jævnligt, oplyser Gitte Fabricius. .

arrow Dusør for oplysninger om mishandling af hest
30. september 2020 kl. 10:40 Opdateret: kl. 10:40
arrow Hest mishandlet: Politiet mangler afgørende gennembrud
21. september 2020 kl. 10:34 Opdateret: kl. 10:34
arrow Video: Fanget på overvågning: Han kan være hestemishandleren
16. september 2020 kl. 13:33 Opdateret: kl. 13:33
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk