1. juni 2020
Henrik Mosbæk - trækker sig som formand for den radikale vælgerforening i Holbæk. Foto: Per Christensen
Henrik Mosbæk - trækker sig som formand for den radikale vælgerforening i Holbæk. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Radikal formand trækker sig efter politisk løsgængeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radikal formand trækker sig efter politisk løsgængeri
Opdateret 15. februar 2019 kl. 17:11
Holbæk - 15. februar 2019 kl. 16:56
Af Lisbeth A. Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vinterferie-ugen har budt på uro på de interne linjer hos Radikale Venstre i Holbæk Kommune.

I kølvandet på kommunalbestyrelsesmedlem Jarl Falk Sabroes udmelding om, at han bliver løsgænger, har vælgerforeningens formand nu valgt at trække sig.

Det er Henrik Mosbæk, der indtil fredag har været formand for den radikale vælgerforening i Holbæk Kommune.

»Efter Jarl Sabroes udtræden af den radikale KB-gruppe, har jeg måttet erkende, at der er konflikt imellem den loyalitetsforpligtelse, der påhviler en formand for vælgerforeningen, for eksempel i at støtte op om de tilbageværende radikale KB-medlemmer, og min personlige holdning, som langt hen ad vejen er i tråd med Jarl Sabroes«, skriver Henrik Mosbæk i en pressemeddelelse.

Han anfører, at det først og fremmest gælder spørgsmålet om, hvem de radikale har som nærmeste samarbejdspartier og dernæst en række konkrete sager. Han lægger ikkes skjul på, at han havde ønsket, at De Radikale gik med i konstitueringsgruppen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF ved kommunalvalget i 2017.

»Efter min opfattelse har Radikale langt mere til fælles med Socialdemokraterne, Lokallisten og SF end med Venstre, Konservative og Liberal Alliance. Og der har flertallet i KB-gruppen en anden opfattelse«, skriver Henrik Mosbæk.

Han sad selv i byrådet fra 2014 til 2017 og blev ikke genvalgt ved valget i november 2017. Senere blev han formand for den radikale vælgerforening i Holbæk.

Gruppeformanden for De Radikale i kommunalbestyrelsen, Emrah Tuncer, anerkender ikke den kritik, der bliver bragt til torvs af Henrik Mosbæk og Jarl Falk Sabroe.

- En del af kritikken er, at vi ikke vil samarbejde med konstitueringsgruppen, men - og det tror jeg, at borgmesteren kan bekræfte - vi er gået åbent ind til alle forhandlinger, siger Emrah Tuncer og understreger:

- Vi forhandler med alle partier. Selvfølgelig kan vi forhandle med alle partier - ikke kun med Socialdemokratiet.

Ifølge Emrah Tuncer har De Radikale i langt de fleste tilfælde stemt det samme som konstitueringsgruppen. Han mener, at der skal være plads til intern uenighed i enkeltsager. Han mener også, at han har imødekommet den, og at flertallet i gruppen har ført radikal politik.

Læs mere i Nordvestnyt lørdag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk