2. december 2020
Jarl Falk Sabroe har valgt at træde ud af De Radikales gruppe i Holbæks kommunalbestyrelse og blive løsgænger. Foto: Mie Neel
Jarl Falk Sabroe har valgt at træde ud af De Radikales gruppe i Holbæks kommunalbestyrelse og blive løsgænger. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Radikal bliver løsgænger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radikal bliver løsgænger
Opdateret 13. februar 2019 kl. 16:05
Holbæk - 13. februar 2019 kl. 14:57
Af Lisbeth A. Rasmussen

Jarl Falk Sabroe, Tuse, der har siddet i De Radikales gruppe i Holbæk Kommunalbestyrelse, har valgt at træde ud af partiet og blive løsgænger.

»Det er med ærgrelse, at jeg må erkende, at vi i den radikale gruppe ikke har kunnet blive enige om den politiske kurs for gruppen og desuden ikke har kunnet nå til enighed om flere enkeltsager i gruppen,« skriver han i en pressemeddelelse, hvor han også giver udtryk for, at det sker efter lang og svær overvejelse.

Jarl Falk Sabroe, der blev valgt ind ved kommunalvalget i november 2017, har oplevet, at det for flertallet i gruppen har handlet mere om den politiske ageren end om at få politisk indflydelse.

»Der har efter min oplevelse ikke været et større ønske om, via samarbejde med konstitueringsgruppen, at få gennemført den politik, som vi i Radikale Venstre gik til valg på,« lyder det fra ham.

I pressemeddelelsen giver han udtryk for, at det i den radikale gruppe har handlet mere om form end det reelle politiske indhold.

»Det er mit håb, at jeg med beslutningen om at træde ud af Radikale Venstre kan give den radikale gruppe mulighed for at gå i den retning, som flertallet i gruppen ønsker, og at jeg hermed får bedre mulighed for at arbejde for folkeskolen, uddannelse, daginstitutioner og grøn omstilling, som jeg gik til valg på.«

Den radikale gruppe i kommunalbestyrelsen består dermed nu af Emrah Tuncer og Solvej Pedersen.

Gruppeformand Emrah Tuncer ærgrer sig over udmeldingen fra Jarl Falk Sabroe - og også, at han fik det at vide på en Messenger-besked kort før pressemeddelelsen kom ud.

- Selvfølgelig er jeg ked af, at Jarl har valgt at forlade Radikale Venstre. Men Radikale Venstre har også i denne periode søgt indflydelse og prøvet at dreje tingene i den retning, vi tror på. Nogle gange er det lykkedes, andre gange er det ikke lykkedes, siger Emrah Tuncer.

Han vurderer, at De Radikale har stemt med konstitueringsgruppen 90 procent af tiden, så han forstår ikke Jarl Falk Sabroes kritik. Derudover lægger han vægt på, at der skal være plads til forskellige holdninger i den radikale gruppe. Det er også kommet til udtryk i sager omkring Holbæk Sportsby, hvor Solvej Pedersen har haft sin egen holdning.

Endelig opfordrer han Jarl Falk Sabroe til at nedlægge sit mandat, så de stemmer, der bragte ham i kommunalbestyrelsen, stadig vil komme en radikal til gode.

- For han var ikke kommet ind på de personlige stemmer, lyder det fra Emrah Tuncer, der under alle omstændigheder ønsker sin tidligere partifælle held og lykke i fremtiden.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk