21. april 2019
Radikale Venstre ser ikke ud til at kunne få opbakning til forslaget om at flytte kommunalbestyrelsens møder ud i lokalområderne.
Radikale Venstre ser ikke ud til at kunne få opbakning til forslaget om at flytte kommunalbestyrelsens møder ud i lokalområderne.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiske møder bliver i hovedbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiske møder bliver i hovedbyen
Opdateret 10. august 2018 kl. 13:58
Holbæk - 09. august 2018 kl. 12:04
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alt tyder på, at Radikale Venstre ikke får opbakning i Holbæk Kommunalbestyrelse til at flytte møderne fra hovedbyen Holbæk og i stedet holde dem i lokalsamfundene, skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

arrow Læs også: Kommunalbestyrelsens møder flyttes ud i lokalområderne

Partiet var nemlig det eneste, som stemte for forslaget, da økonomiudvalget i går foretog en indstilling til kommunalbestyrelsens behandling af sagen onsdag i næste uge.

I juni besluttede politikerne i kommunalbestyrelsen, at de ville kende økonomien i en udflytning af møderne, før de traf beslutningen.

Ifølge administrationens beregninger vil en udflytning af hver enkelt møde koste fra 15.550 kroner til 27.500 kroner .

I økonomiudvalget i går stemte Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Konservative og SF stemte imod at indstille til kommunalbestyrelsen, at møderne flyttes ud. Enhedslisten undlod at stemme (det har tidligere fremgået af artiklen, at Enhedslisten også stemte imod).

Medlemmerne fra Venstre, Lokallisten og LA deltog ikke i mødet.

Den konservative Michael Suhr var blandt dem, der stemte imod, men det var ikke på grund af økonomien.

- Jeg er fuldt ud med på de radikales hensigt om at komme i dialog med menneskene i lokalområderne. Men i sidste periode lavede vi i Demokratieksperimentariet dialogmodellen. Her kan både politikerne og borgerne bede om at få arrangeret et borgermøde om et emne. Det fantastiske ved det er, at så får man de politikere ud, der ved noget om et emne. Ved at flytte et kommunalbestyrelsesmøde til Jyderup får vi ikke flere borgere til at komme. Men hvis det er om emner, der interesserer i lokalsamfundet, så kommer de, mener Michael Suhr.

Muligheden for at borgere og politikere kan få stablet et borgermøde på benene, er der dog ikke noget, der bliver benyttet. Men der bør arbejdes på at få gang i den model, mener Michael Suhr.

arrow Så meget koster det at flytte politiske møder
07. august 2018 kl. 13:39 Opdateret: kl. 13:39
arrow R vil flytte kommunalbestyrelsesmøder ud i lokalområder
26. juni 2018 kl. 12:07 Opdateret: kl. 12:07

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk