16. september 2021
Nationale test giver ikke mening et år, hvor eleverne har været hjemsendt en del af tiden, mener EL. Foto: Christina Quist
Nationale test giver ikke mening et år, hvor eleverne har været hjemsendt en del af tiden, mener EL. Foto: Christina Quist
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere i aktion mod udskældt test

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere i aktion mod udskældt test
Holbæk - 23. februar 2021 kl. 07:21
Af Agner Ahm

- Ingen nationale test i 2021. Det er kernen i en initiativsag, som Enhedslisten har fremsendt til Holbæk Kommunalbestyrelses møde på onsdag.

De nationale test har været i en del modvind de senere år. I februar sidste år vedtog et flertal i Folketinget at gøre testene frivillige på de fleste skoler landet over.

Omkring 20 procent af skolerne slap dog ikke. Her udpegede Undervisningsministeriet en lang række skoler, som skulle teste. Nogle af dem, fordi de klarede sig dårligt i tidligere nationale test, andre, fordi ministeriet gerne ville have test på et repræsentativt udsnit af skolerne.

I Holbæk Kommune betød det, at 13 ud af de 18 skoleafdelinger sidste år skulle sende deres elever igennem de nationale test.

Det huede ikke flertallet i kommunalbestyrelsen, som allerede i maj 2019 besluttede, at kommunen skulle søge om fritagelse for de nationale test.

En væsentlig del af begrundelsen var, at de nationale test fra flere sider er kritiseret for ikke at give et retvisende resultat.

Spild af ressourcer

Og det indgår da også i EL's begrundelse for, hvorfor kommunen nu igen bør søge fritagelse. Enhedslisten føjer til, at de nationale test slet ikke giver mening midt i en pandemi, hvor eleverne har været hjemsendt i sammenlagt flere måneder.

Trods en behjertet indsats fra lærernes side kan undervisningen ikke holde den kvalitetsstandard, man har normalt har, mener partiet.

- Det er spild af ressourcer, hvis skolerne skal gennemføre de nationale test midt i en pandemi-krisen, hvor fokus alene burde være på undervisningen og elevernes trivsel, og det er fuldstændig urimeligt at stresse skoleeleverne på den måde, skriver EL i initiativsagen.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk