22. marts 2019
Tanken er at anvende den eksistierende bygning til undervisnings- og kulturcenter, mens der skal opføres et nyt byggeri, som skal huse en moské.
gallery icon

Se billedserie

Tanken er at anvende den eksistierende bygning til undervisnings- og kulturcenter, mens der skal opføres et nyt byggeri, som skal huse en moské.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere er uenige om moské-planer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere er uenige om moské-planer
Holbæk - 16. juni 2018 kl. 19:24
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hos politikerne går holdningerne fra klar afvisning af en moské til ingen betænkeligheder, efter at planerne om en moské og et islamisk kulturcenter på K.P. Danøsvej i Holbæk er blevet kendt.

arrow Læs også: Moské-grund er solgt til anden side

Holbæk Kommunes klima- og miljøudvalg indstiller på tirsdag, om der skal sættes gang i arbejdet med en lokalplan. Sagen skal derefter i økonomiudvalget og i kommu­nal­bestyrelsen til august.

Nordvestnyt har spurgt de fem partier, som er repræsenteret i klima- og miljøudvalget, om deres holdning, som uddybes i dagbladet Nordvestnyt lørdag.

Meldingen er klar fra formanden for klima- og miljøudvalget og Dansk Folkepartis gruppeformand, John Harpøth.

- Hele DF-gruppen kan ikke anbefale det her, uanset hvor de placerer sig i Holbæk. Moskéen er på Smithsvej, og der har de lov til at være, men i DF mener vi ikke, at der generelt er behov for flere moskéer i Danmark. Der er en kæmpemoské i Roskilde, og dér kan de søge til, siger John Harpøth.

Modsat ser et andet medlem af klima- og miljøudvalget, Karen Thestrup Clausen fra Enhedslisten, på sagen.

- Umiddelbart har vi ikke noget imod, at de får lov at bygge en moské, hvis de overholder reglerne for byggerier. Vi har også kirker, rigssale og andet for de forskellige trosretninger, siger Karen Thestrup Clausen.

Christian Ahlefeldt-Laur­vig, Liberal Alliances klima- og ­miljøudvalgsmedlem, er enig i, der skal være plads til alle religiøse samfund.

Men han mener, der i den konkrete sag er nogle ting, der skal undersøges.

- Der kan være noget med parkeringsforholdene og til- og frakørsel, da adressen ligger på en lukket vej. Og jeg er betænkelig ved etablering på et sted med villaer mod øst og syd. Det er noget andet, hvis man senere bygger boliger rundt om en moské. Den kunne måske i stedet ligge ved Holbæk Sportsby, hvor der ikke bor nogle endnu, foreslår Christian Ahlefeldt-Laurvig.

Socialdemokratiets medlem af klima- og miljøudvalget, Ole Brockdorff, mener også, placeringen bør overvejes.

- Vi har ikke diskuteret sagen i gruppen. Men vi har religionsfrihed her i landet, og en moské kan jeg ikke have noget imod. Det er mere, om placeringen i et erhvervsområde er rigtig, siger Ole Brockdorff.

Venstres gruppeformand Carsten Andersen forklarer, at gruppen ikke har diskuteret sagen, så han udtaler sig om sin egen, umiddelbare holdning.

- Der er ikke noget som helst galt i at lave en ny moské. Umiddelbart synes jeg, placeringen er glimrende, for det er nemt at komme til og med plads til parkering, siger Carsten Andersen.

arrow Flertal siger ja til moské-plan
08. august 2018 kl. 12:34 Opdateret: kl. 12:34
arrow S og V siger nej til minaret
20. juni 2018 kl. 18:39 Opdateret: kl. 14:14
arrow Moske og kulturcenter mangler plads
24. marts 2018 kl. 12:31 Opdateret: kl. 13:36

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk