23. juni 2021
Politiet rykkede tirsdag sidst på eftermiddagen talstærkt ud til Ladegårdsparken efter anmeldelse om optræk til slagsmål. Foto: Byrd
gallery icon

Se billedserie

Politiet rykkede tirsdag sidst på eftermiddagen talstærkt ud til Ladegårdsparken efter anmeldelse om optræk til slagsmål. Foto: Byrd
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet: Ikke konflikt bag flere episoder med uro og uorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Politiet: Ikke konflikt bag flere episoder med uro og uorden

Politiet mener ikke, at den seneste tids episoder, der har skabt uro og medført stort politiopbud omkring Ladegårdsparken og Knudskovparken, bunder i konflikter mellem forskellige grupper. Nogle af sagerne hænger dog sammen.

Holbæk - 11. juni 2021 kl. 15:10
Af Morten D. Christensen

Særligt i tirsdags kunne beboerne i blandt andet Ladegårdsparken og Knudskovparken i Holbæk opleve et større rykind af politifolk, da der i flere omgange opstod uro i området. For to uger siden var der også en større politiaktion i Knudskovparken.

arrow Læs også: Truede mandag og tirsdag - røg bag tremmer onsdag

Men der er ikke grund til at tro, at episoderne skulle bunde i en konflikt mellem forskellige grupperinger, sådan som det ellers med mellemrum ses i Holbæk, og som også har været tilfældet tidligere på året.

Det er i hvert fald vurderingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er selvfølgelig noget, vi er meget opmærksomme på. Ingen ønsker en gentagelse af det, vi så for snart tre år siden. Men vi ser ingen forbindelse mellem de seneste episoder og stridende grupper, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi, til dagbladet Nordvestnyt fredag.

Det skrækeksempel, han henviser til, er den konflikt, der opstod i Holbæk i sommeren 2018 og fik sin voldsomme kulmination med skud-likvideringen af en 18-årig mand i Ladegårdsparken i 2019. Konflikten begyndte angiveligt mellem enkeltpersoner tilknyttet på den ene Vangkvarteret og Ladegårdsparken og på den anden side rockergruppen Bandidos.

To vidt forskellige sager

Der er da heller ikke nogen indbyrdes sammenhæng mellem de to episoder, politiet rykkede ud til tirsdags.

I det ene tilfælde fik politiet sidst på eftermiddagen flere anmeldelser om, at der kunne være optræk til slagsmål mellem en gruppe på omkring 10 personer i Ladegårdsparken Øst. Det endte med, at politiet sigtede tre lokale mænd på 19, 27 og 28 år for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Ingen personer led overlast.

Ifølge Martin Bjerregaard var årsagen til uroen »noget helt internt fnidder og fnadder« mellem de involverede personer.

Nogle timer forinden havde politiet også været talstærkt til stede i både Ladegårdsparken, Knudskovparken og Kikhøjparken, men i en helt anden sammenhæng. Her var det en 31-årig, der havde påkaldt sig politiets opmærksomhed, fordi flere tilfældige borgere havde anmeldt ham for blandt andet trusler og hasarderet kørsel i området.

Sagen har været omtalt de seneste dage, og politiet fik forleden varetægtsfængslet den 31-årige mand. Hovedsigtelserne lyder på blandt andet trusler og vold, og sagen handler også om nogle episoder i mandags, hvor den 31-årige først skal have fremsat trusler på et pizzeria i Smedelundsgade og senere stukket af fra en taxaregning.

Rykkede ud til familiestrid

Politiet oplyser til Nordvestnyt, at den 31-årige også var involveret i en tredje episode, hvor politiet rykkede talstærkt ud til Knudskovparken.

Det var den episode, der skete om aftenen fredag den 28. maj, hvor to mandlige familiemedlemmer, ifølge politiet, var kommet op at skændes og været truende overfor hinanden. Politiet fandt efterfølgende en kniv i området.

Martin Bjerregaard oplyser, at politiet også undersøger den episode, men at der på nuværende tidspunkt ikke er rejst sigtelser, hverken mod den 31-årige eller det 41-årige familiemedlem.

Det er politiets opfattelse, at den nu fængslede 31-årige har været årsag til de forskellige tilfælde af uro. Han er foreløbigt varetægtsfængslet til den 6. juli.

arrow 31-årig anholdt mandag: Tirsdag var den gal igen
09. juni 2021 kl. 10:20 Opdateret: kl. 10:20
arrow Familie-infight stoppet i tide
31. maj 2021 kl. 11:33 Opdateret: kl. 11:33
arrow Bandidos-rockere får livstid for bandedrab på 18-årig
18. maj 2021 kl. 17:05 Opdateret: kl. 17:05
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk