31. juli 2021
Holbæk Renseanlæg ligger på en attraktiv havnegrund på Parallelvej i Holbæk. En af fordelene ved en udflytning til Tuse Næs ville være, at havnen kunne udvikles endnu mere. (Arkiv)
Holbæk Renseanlæg ligger på en attraktiv havnegrund på Parallelvej i Holbæk. En af fordelene ved en udflytning til Tuse Næs ville være, at havnen kunne udvikles endnu mere. (Arkiv)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plan om at flytte stort renseanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plan om at flytte stort renseanlæg
Opdateret 01. november 2015 kl. 20:36
Holbæk - 30. oktober 2015 kl. 13:54
Af Kaj Ove Jensen

Hvis det sker, så bliver det ikke lige de første par år. Men Holbæk Kommune arbejder hen mod en udflytning af renseanlægget fra Parallelvej på et havneareal i Holbæk til et endnu ukendt sted på Tuse Næs. Det skriver dagbladet Nordvestnyt fredag.

Det er bestyrelsen i det kommunalt ejede Holbæk Forsyning A/S, som ejer renseanlægget, der har anbefalet flytningen over for Holbæk Kommune. Og kommunen har nu skrevet det ind i et forslag til en revision af spildevandsplanen for 2016-2020.

Udflytningen af renseanlægget er dog først sat til at ske inden 2025.

- I Holbæk Forsynings bestyrelse har vi også hørt ønsket om, at man vil udvikle havnen i mere og mere. Og der er kun mulighed for at udvide renseanlægget en smule, siger John Harpøth (DF). Han er både formand for bestyrelsen i Holbæk Forsyning A/S og formand for Holbæk Kommunes klima- og miljøudvalg.

Når der er peget på Tuse Næs til en ny placering for et større renseanlæg, skyldes det blandt andet, at det på længere sigt kan give mulighed for at tilsluttede Holbæk Forsynings egne renseanlæg i Tornved, Svinninge og Gislinge til det større anlæg.

I første omgang skal der lægges en ledning i Holbæk Fjord fra det eksisterende anlæg i Holbæk til Tuse Næs, hvis planerne føres ud i livet.

John Harpøth fortæller også, at det ligger i tankerne, at et anlæg på Tuse Næs vil ligge godt til at modtage spildevand fra dele af Odsherred Kommune og måske endda også fra Lejre, Frederikssund og Roskilde.

- Mange ting skal flaske sig, før det kan lade sig gøre med det nye renseanlæg, og om det sker inden for en 10-årig periode, ved vi ikke, siger John Harpøth.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk