21. maj 2019
I Børnehuset Sofiehaven i Holbæk har flere forældre tilmeldt deres barn fællespasning på daginstitutionernes lukkedage, men kun få møder op. Det betyder, at der er indkaldt langt mere personale, end der er brug for.
I Børnehuset Sofiehaven i Holbæk har flere forældre tilmeldt deres barn fællespasning på daginstitutionernes lukkedage, men kun få møder op. Det betyder, at der er indkaldt langt mere personale, end der er brug for.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pædagoger går på job forgæves: Forældre dropper bestilt pasning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pædagoger går på job forgæves: Forældre dropper bestilt pasning
Holbæk - 21. juli 2018 kl. 08:03
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med 19 lukkedage årligt har antallet af lukkedage i daginstitutioner i Holbæk Kommune mødt kritik fra blandt andre forældre, der ikke mener at have andre pasningsmuligheder.

Men selvom børn er indskrevet til fællespasning i andre institutioner på lukkedagene, møder mange slet ikke op og gør brug af tilbuddet.

Det oplever man hos blandt andet Børnehuset Sofiehaven i Holbæk. Her har man i løbet af ugen stillet op med langt mere personale, end det var nødvendigt.

- Vi står med 15 børn, hvor der skulle have været 35. Og vi er ti på arbejde. I mandags skulle der være kommet 34 børn, og der kom otte. Tre af dem var endda børn, der ikke var indskrevet, fortæller Bente Staack-Petersen, der er ansvarlig for fællespasning i Børnehuset Sofiehaven.

Normalt er Bente Staack-­Petersen pædagogisk leder i daginstitutionen Eventyrlunden, og hun så gerne, at personaleressourcer kunne blive brugt bedre.

- Jeg har al respekt for, at bedstemor eller bedstefar måske pludselig kan tage børnene. Men en besked fra forældrene havde været god, mener hun.

Må sende personale hjem

I alt er der udvalgt fire børnehuse, der står for fællespasning på daginstitutionernes lukkedage i Holbæk Kommune.

Børnehusene modtager børn fra både dagpleje, vuggestue, børnehave og SFO. Og forældre, der vil benytte sig af tilbuddet, skal tilmelde deres barn via forældreintra.

Men selvom forældre selv aktivt skal tilvælge fællespasningen, er det ifølge pædagogisk leder fra Børnehuset Kirsebærhaven Susanne Lindskov ikke nyt, at flere forældre ikke afleverer deres barn som aftalt.

- Vi oplever, at en del børn er tilmeldt, og at ikke helt så mange dukker op. Men sådan har det altid været. Og jeg har også en forståelse for, hvis forældre, der pludselig får en fridag, holder deres barn hjemme, forklarer hun.

I år er Susanne Lindskov ansvarlig for fællespasning i Mørkøv Børnehus, og hun har på grund af fremmødet flere dage måttet sende personale hjem.

- Det er selvfølgelig problematisk for os i den anden ende, som skal planlægge. Men jeg tror, at forældre forsøger at gardere sig, så de ikke pludselig står uden pasningsmulighed, siger Susanne Lindskov.

Hun understreger samtidig, at det personale, der ikke bliver sendt hjem, bruges som ekstra hænder til de børn, der møder op.

- Mange af børnene er jo børn, vi ikke kender. Så på den måde er det måske okay, at færre er mødt op. Det giver os i hvert fald en mulighed for at bruge de ekstra ressourcer på at lære børnene at kende og gøre det til en god oplevelse for alle, siger Susanne Lindskov.

I Holbæk Kommune er der fællespasning i uge 29 og 30, mandag, tirsdag og onsdag inden påske, fredag efter Kr. Himmelfartsdag samt dagene mellem jul og nytår.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk