20. juli 2019
Det tog brandfolkene adskillige timer at få bugt med flammerne i den påsatte brand i Eventyrlunden på Torpet i Holbæk for snart et år siden. Det var en iskold nat, og frosten besværliggjorde slukningen, fordi vandet frøs til is.Foto: Morten Sundgaard - Skadestedsfotograf.dk
Det tog brandfolkene adskillige timer at få bugt med flammerne i den påsatte brand i Eventyrlunden på Torpet i Holbæk for snart et år siden. Det var en iskold nat, og frosten besværliggjorde slukningen, fordi vandet frøs til is.Foto: Morten Sundgaard - Skadestedsfotograf.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Påsat brand i børnehave: Politiet er på bar bund et år efter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Påsat brand i børnehave: Politiet er på bar bund et år efter
Holbæk - 19. februar 2019 kl. 11:27
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I næste uge er det et år siden, at en voldsom og sandsynligvis påsat brand forvandlede dele af Børnehuset Eventyrlunden i Holbæk til en bunke aske. Men Midt- og Vestsjællands Politi er ikke kommet nærmere en opklaring af, hvem der satte ild til daginstitutionen eller hvorfor.

arrow Læs også: Nedbrændt børnehave rejser sig fra asken

Det skriver dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

- Man kan godt sige, at vi har været helt på bar bund i efterforskningen af sagen, konstaterer Camilla Schouw Broholm, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Faktisk har politiet på nuværende tidspunkt udtømt alle muligheder for at fortsætte efterforskningen af branden i Eventyrlunden på Torpet i Holbæk.

Derfor blev sagen henlagt i begyndelsen af oktober, godt syv måneder efter branden natten til tirsdag den 27. februar sidste år, oplyser Camilla Schouw Broholm.

Det betyder, at politiet kun finder sagen frem igen, hvis der kommer nye oplysninger frem. Det kan være vidneudsagn fra personer, der måske ved noget om begivenhederne den iskolde februarnat.

Det var en borger, der klokken 3.29 om natten opdagede branden i Eventyrlunden og alarmerede politiet. Da brandvæsnet var fremme kort efter, var branden allerede meget kraftig.

Derfor har politiet ikke kunnet finde mange spor i brandtomten. Godt en uge efter branden lod politiet dog forstå, at man havde fundet noget, men man valgte at holde tæt med, hvad det var, indtil man sad med en mistænkt gerningsmand.

Men sådan én har der endnu ikke været i kikkerten, siger Camilla Schouw Broholm og tilføjer, at man heller ikke har noget signalement af gerningsmanden.

Der var ikke videoovervågning på stedet, og politiet har heller ikke talt med nogen vidner, der kan have set brandstifteren før eller efter klokken halv fire den 27. februar i fjor.

Endelig har de tekniske spor ikke kunnet bruges til at lede efterforskerne i retning af en mulig gerningsmand.

En væsentlig del af Børnehuset Eventyrlunden, som rummede både vuggestue og børnehave, blev ødelagt ved branden, og siden har huset stået ubenyttet hen.

Det er dog planen, at daginstitutionen skal åbne igen, og i efteråret var meldingen fra Holbæk Kommune, at man forventede den genopført i løbet af 2019.

Kommunens forsikringsselskab har afgjort, at man betaler 13 millioner kroner for genopførelse, men det er planen, at der skal ske forbedringer for yderligere tre millioner kroner, skriver Nordvestnyt tirsdag.

arrow Nu starter genopbygningen af nedbrændt børnehave
21. februar 2019 kl. 11:11 Opdateret: kl. 11:11
arrow Video og billeder: Voldsom brand i daginstitution
27. februar 2018 kl. 06:11 Opdateret: kl. 07:10

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk