22. marts 2019
»Proost« er bare et i rækken af nu lukkede gå-i-byen-steder, som har forsøgt sig i den gamle biografbygning. Senest holdt »Kaiser Bar« blot tre måneder.  Foto: Lisbeth Rasmussen
»Proost« er bare et i rækken af nu lukkede gå-i-byen-steder, som har forsøgt sig i den gamle biografbygning. Senest holdt »Kaiser Bar« blot tre måneder. Foto: Lisbeth Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overvejer forsamlingshus som afløser for bar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overvejer forsamlingshus som afløser for bar
Holbæk - 18. juni 2018 kl. 08:49
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Baghuset, Grand Z, Proost og Kaiser Bar.

Kært barn har mange navne, siger man, og det har de tidligere biograflokaler i baghuset i Ahlgade 48 også haft gennem tiden.

Flere gå-i-byen-steder i Holbæk har nemlig forsøgt sig, siden Grand-biografen flyttede fra Ahlgade i 2012 og blev til Kulturbiografen Frysehuset på havnen. Senest hed stedet Kaiser Bar.

Men nu er det tid til forandring, mener ejeren af lokalerne, Ulrik Lønberg.

Derfor har han købt entreprenør Morten C. Henriksen ud og opsagt tidligere Linden-restauratør Anders Larsen.

- Jeg vil lave noget spændende i midtbyen i Holbæk, som kan bruges af mange mennesker. Det har jeg hørt på vandrørene, at folk mangler, siger Ulrik Lønberg.

Hvilket navn Ahlgade 48 skal have som det næste, ved han imidlertid ikke.

Kun én ting er sikkert, slår han fast: Det bliver ikke en ny bar.

- Det er beboelse, hvor der bor flere. Så det holder ikke med en natklub eller en bar sådan et sted, forklarer Ulrik Lønberg.

- Nej, jeg tænker noget kulturhus eller et forsamlingshus måske. Det ord kan jeg godt lide, uddyber han.

Bylivet er mættet

Ifølge tidligere lejer, Anders Larsen, er der imidlertid ikke noget i vejen med lokalerne, der skulle gøre, at man ikke kan drive natklub eller bar på adressen.

Det er derfor ikke af den grund, at spille- og udskænkningsstedet Kaiser Bar lukkede efter blot tre måneder, forklarer han.

- Lokalerne og placeringen er fin. Jeg kunne bare fornemme, at Holbæks byliv er mættet, forklarer han med henvisning til, at Kaiser Bar er den fjerde på adressen, der er lukket siden 2012.

- Der skal nok noget andet til. Og jeg havde ikke den store lyst til at være ham, der skulle starte noget helt nyt op, siger Anders Larsen.

I stedet fokuserer den tidligere Linden-restauratør nu på madlavningen, hvor han i dag laver mad ud af huset til selskaber fra et produktionskøkken i Gentofte. Noget, han har haft som sidegesjæft.

- Og så har Ulrik (Lønberg, red.) andre drømme med stedet, forklarer han.

Flere ideer

Om Ahlgade 48 bliver det næste sted, man hiver bankopladerne frem eller tager til kunstudstilling, det vides imidlertid ikke.

Men det er nogle af de idéer, der er på tegnebrættet. Og i øjeblikket ser Ulrik Lønberg sig om efter en, der deler hans drømme og idéer.

- Det kunne sågar være et sted, hvor man kunne vælge at holde sin konfirmation. Jeg har mange idéer. Og det er det stadie, jeg er på lige nu, forklarer han.

Men selvom idéudviklingsfasen er på sit højeste, er der allerede i gang med at ske ombygninger i lokalerne, afslører Ulrik Lønberg.

I mellemtiden håber han, at den rigtige lejer vil dukke op og hoppe med på det, han selv kalder »et helt nyt projekt.«

- Jeg venter på nogle ildsjæle, som også har gode idéer. Dem vil jeg rigtig gerne høre fra, slår han fast.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk