28. oktober 2020
Flere af de nu tiltalte blev anholdt i Bandidos? daværende klubhus i Østerstræde i Holbæk natten til den 10. oktober 201efter, at en dengang 18-årig mand var blevet overfaldet i Nykøbing samme nat. Her ransager politiet rockerborgen den 10. oktober 2018.
Flere af de nu tiltalte blev anholdt i Bandidos? daværende klubhus i Østerstræde i Holbæk natten til den 10. oktober 201efter, at en dengang 18-årig mand var blevet overfaldet i Nykøbing samme nat. Her ransager politiet rockerborgen den 10. oktober 2018.
Foto: Morten D. Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overblik: Det er fire Bandidos-rockere tiltalt for

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overblik: Det er fire Bandidos-rockere tiltalt for
Holbæk - 13. oktober 2020 kl. 17:33
Af Morten D. Christensen

Den aktuelle retssag ved Retten i Holbæk mod fire mænd i alderen 22 til 31 år udspringer af den voldelige konflikt i efteråret 2018 mellem Bandidos og Vang-gruppen i Holbæk.

Sagen skal efter planen løbe over otte-ni retsdage med forventet dom midt i december, men tidsplanen kan vise sig at blive rykket.

arrow Læs også: Skoda kan være kobling mellem Bandidos og to brutale overfald

Sagens to hovedforhold handler om to forskellige episoder med grov vold begået med få dages mellemrum i Holbæk og Nykøbing.

Anklagemyndigheden mener, at begge overfald blev begået som led i konflikten mellem de to grupper, og derfor er de fire tiltalt efter den såkaldte bandeparagraf i straffeloven (paragraf 81a, stk. 1).

Fire mænd tiltalt
  • De fire tiltalte mænd, der ifølge anklagemyndigheden er tilknyttet Bandidos, er:
  • M (28 år), S (22 år), J (31 år) og A (28 år).
  • Alle fire er tiltalt for grov vold i forbindelse med økseoverfaldet på tre unge i Havevang i Holbæk søndag den 7. oktober 2018.
  • M og S er desuden tiltalt for grov vold mod en dengang 18-årig mand i Nykøbing tre dage senere.
  • Hertil er de i forskelligt omfang tiltalt for blandt andet ulovlige knive og våben samt tyveri, hæleri og hærværk.

Det betyder, at de risikerer op mod en fordobling af straffen, hvis de findes skyldige. Samtidig kan retten idømme dem opholdsforbud i Holbæk Kommune - og for to af de tiltaltes vedkommende også i Odsherred Kommune - samt i Bandidos' klubhuse landet over i en årrække efter løsladelse.

Overfald med økser

Alle fire mænd er tiltalt for vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter (straffelovens paragraf 245, stk. 1) mod tre unge mænd i 18-årsalderen søndag den 7. oktober 2018 cirka klokken 17.45 ved et busstoppested ud for Havevang 2 i Holbæk.

Ifølge anklageskriftet blev der brugt økser, hamre og bat ved overfaldet. Det ene offer blev tildelt gentagne tramp i hovedet, så han blandt andet fik trykket sine briller ind i ansigtet, og han blev hugget én gang i baghovedet og over fingrene med en økse.

Det andet offer blev ifølge anklageskriftet slået til jorden og blev slået, sparket og trampet på flere gange, mens han lå ned. Han skal være blevet slået flere gange på benene med et bat, i rygsøjlen med en hammer og fået et øksehug i højre side af kroppen.

Den tredje blev slået i ryggen og på skulderen med en hammer, og han blev også slået i baghovedet, fremgår det af anklageskriftet.

Anklagemyndigheden har tiltalt de fire mænd for, at overfaldet skete i forening og efter forudgående aftale eller fælles forståelse med »yderligere adskillige pt. ukendte medgerningsmænd«.

Det betyder, at politiet og anklagemyndigheden mener, at der var væsentligt flere end de fire tiltalte med til overfaldet, og samtidig betragtes det normalt som en skærpende omstændighed, hvis et overfald er sket i forening mellem flere personer.

Opsøgt i lejlighed

I sagens forhold 2 er kun den 22-årige S og 28-årige M tiltalt. Også her lyder tiltalen på vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter begået i forening med mindst én yderligere ukendt medgerningsmand.

Onsdag den 10. oktober 2018 omkring klokken 0.40 blev en 18-årig mand med tilknytning til Vang-gruppen opsøgt på sin bopæl i Nykøbing.

Ifølge anklageskriftet henvendte de to tiltalte sig ved bagdøren, hvorefter den 18-årige flygtede ud gennem et vindue i stuelejligheden.

Udenfor ventede imidlertid den fortsat ukendte medgerningsmand, som slog mod den 18-åriges hoved med en cirka 50 centimeter lang, ukendt genstand. Den 18-årige fik dog afværget slaget mod sit hoved, men brækkede i samme forbindelse sit ene håndled.

De to mænd står desuden tiltalt for hærværk mod den 18-åriges lejlighed. Efter overfaldet skal de ifølge anklageskriftet have knust flere ruder, ødelagt en tv-skærm, knust fronten og kogepladen på et komfur samt knust glaslåger i to vitrineskabe.

De skal desuden have stjålet forskellige Louis Vuitton-produkter, en iPhone, mærketøj, armbåndsure og solbriller til en samlet værdi på mindst 15.000 kroner fra lejligheden, ligesom de ifølge tiltalen skal have stjålet 13.000 kroner i kontanter fra den 18-åriges bopæl i Nykøbing.

Hertil kommer en række forskellige forhold om blandt andet ulovlige våben, biltyveri og hærværk.

arrow Ulykke har givet vigtigt vidne hukommelsestab
14. oktober 2020 kl. 20:42 Opdateret: kl. 20:42
arrow Ny udvikling i kaotisk rocker-sag: Tiltalte anholdt i retssalen
14. oktober 2020 kl. 16:25 Opdateret: kl. 16:25
arrow Offer for groft overfald: - Han slår ud efter mig med en økse
13. oktober 2020 kl. 17:28 Opdateret: kl. 17:15
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk