24. oktober 2021
Der er alligevel ikke begået hærværk mod springvandet i Ladegårdsparken. Det var helt efter planen, at Fokdal Springvand, der yder service på anlægget, hældte klor i vandet for at komme en kraftig algevækst til livs.
gallery icon

Se billedserie

Der er alligevel ikke begået hærværk mod springvandet i Ladegårdsparken. Det var helt efter planen, at Fokdal Springvand, der yder service på anlægget, hældte klor i vandet for at komme en kraftig algevækst til livs.
Foto: Kaj Ove Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opdatering: "Hærværk" er opklaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opdatering: "Hærværk" er opklaret
Holbæk - 15. juli 2021 kl. 05:56
Af Kaj Ove Jensen

Denne artikel har tidligere fortalt, at springvandet i Ladegårds­parken i Holbæk er lukket, fordi en eller flere ukendte gerningsmænd skulle have hældt klor i vandet.

Men nu viser det sig, at der slet ikke er tale om hærværk, sådan som artiklen her på nettet fortalte om, og som en artikel i dagbladet Nordvestnyt, der udkommer i eftermiddag, fortæller.

Der blev nemlig hældt klor i springvandet af Fokdal Springvand, Holbæk, som står for at servicere springvandet.

- Det er os, der har puttet klor i springvandet. Når der er så varmt, kommer der en del algevækst. Det betyder, at fliserne bliver glatte, og man kan falde. Derfor tilsætter vi en smule klor for at få algevæksten til at gå ned. Men det er ikke mere klor, end der er i vandet i en svømmehal, forklarer Thomas Friis Jørgensen, der er indehaver af og direktør i Fokdal Springvand.

Han tilføjer, at normalt er det medarbejdere fra Holbæk Boligselskab, der renser fliserne, men damprenseren var defekt, og derfor var der kommet ekstra algevækst.

Afdelingsformand fik lukket for springvandet

Afdelingsformand i Ladegårdsparken Uffe Frejdal Nielsen har tidligere forklaret, at han straks fik lukket for springvandet, da han tirsdag eftermiddag kom forbi, og der lugtede meget af klor, og der var hvid skum på vandet.

Thomas Friis Jørgensen fortæller, at vandet godt kan skumme i forbindelse med algevækst. Boligselskabet er nu ved at rense fliserne.
- Det skal nok blive et fint springvand igen, siger Thomas Friis Jørgensen, som venter, at springvandet måske kan åbne til weekenden.

Det kan blive nødvendigt at tømme den 10 kubikmeter store tank for vand og fylde nyt på for at undgå at skylle algerne op igen. Det kan give en udgift på måske rundt regnet 500 kroner til vandet, men derudover skulle der ikke være ekstraudgifter.

Troede, der var gjort alvor af trusler

Uffe Frejdal Nielsen forklarer, at flere beboere tidligere har skrevet i Lade­gårdsparkens Facebook-­gruppe, at hvis der ikke skete noget med de mange alger, ville de hælde klor i.

- Derfor troede jeg, at der var nogle, der havde gjort alvor af truslerne, fortæller Uffe Frejdal Nielsen, som før sagens opklaring betegnede sagen som hærværk. Han har fået at vide, at det var en ny medarbejder fra springvandsfirmaet, der havde været forbi og hældt klor i, uden at afdelingen fik noget at vide om det.

For at undgå misforståelser i fremtiden har parterne aftalt et møde på mandag.
- Der kan tilsættes et stof, så man undgår at skulle bruge så meget tid på at damprense, fortæller Thomas Friis Jørgensen.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk