13. juni 2021
Kærblomst Allé er en del af Landlyst-udstykningen i den sydlige del af Svinninge, hvor en ændret lokalplan skal sikre, at der kan bygges flere rækkehuse i stedet for parcelhuse.
Kærblomst Allé er en del af Landlyst-udstykningen i den sydlige del af Svinninge, hvor en ændret lokalplan skal sikre, at der kan bygges flere rækkehuse i stedet for parcelhuse.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny lokalplan giver plads til flere huse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ny lokalplan giver plads til flere huse
Holbæk - 06. maj 2021 kl. 15:20
Af Kaj Ove Jensen

I stedet for 123 boliger vil det med en ny lokalplan blive muligt at opføre i alt 166 boliger på Landlyst-udstykningen i den sydlige del af Svinninge.

I denne uge har klima- og miljøudvalget indstillet til økonomiudvalget, at forslaget til den nye lokalplan sendes i høring fra den 25. maj til den 22. juni. Der vil blive holdt et borgermøde den 15. juni.

Den nye lokalplan skal afløse den nu gældende lokalplan fra 2010. Her er der mulighed for at opføre 123 boliger, enten som parcelhuse eller rækkehuse.

Morten Kjær Jakobsen, Svinninge, er via Landlyst A/S ejer af arealet, som han også selv udvikler. Han har i længere tid ønsket en ændret lokalplan, som vil gøre det muligt at opføre en højere andel af række- eller dobbelthuse (tæt-lav). Dem er der stor efterspørgsel på, og flere af den type boliger er også i overensstemmelse med Holbæk Kommunes boligstrategi.

Desuden er forslaget i overensstemmelse med budgetaftalen for 2021, der giver mulighed for at almennyttige boliger i området. Boligformen reguleres dog ikke af lokalplanen, og derfor kan boligerne både være ejer-, lejer- eller andelsboliger.

I forslaget til en ny lokalplan er fordelingen 134 række- eller dobbelthuse og 32 parcelhuse (åben-lav).

Det er i øvrigt en del af lokalplanforslaget, at der nord for Kærblomst Allé, som er en sidevej til Ringstedvej, skal etableres en støjvold. Syd for Kærblomst Allé skal der udlægges en støjgrænse, som er et grønt areal med et lidt bakket terræn i form af små volde.

Rækkehuse er snart klar

Opførelsen af de første parcelhuse begyndte i 2018. 13 af 14 grunde er solgt, og de fleste er beboet, mens to huse er under opførelse, og to grunde stadig står tomme.

Den usolgte grund er Morten Kjær Jakobsen ved at søge byggetilladelse til, men hvis nogen skulle ønske at købe grunden, kan det stadig nås.

Der er tidligere opført 22 rækkehuse i den nordlige del af udstykningen. Yderligere 12 rækkehuse opføres i det nordvestlige hjørne. Otte var klar til indflytning henholdsvis 1. april og i den seneste weekend. De øvrige fire er klar om en måneds tid.

- Når lokalplanen er vedtaget, og byggetilladelsen er klar, bygger vi 13 række­huse, der skal stå klar til indflytning i foråret 2022. Derefter følger 17 rækkehuse mere, formentlig i 2023, fortæller Morten Kjær Jakobsen.

Han oplever stor efterspørgsel på lejeboliger, for der er i gennemsnit henvendelser hver anden dag.

I midten af 2022 regner Morten Kjær Jakobsen med at have 13-14 parcelhusgrunde klar i midten af 2022. Han har også planer om et projekt med cirka 25 andelsboliger, måske i 2022 eller 2023.

Der er desuden planer om noget almennyttigt boligbyggeri, uden at Morten Kjær Jakobsen endnu kan løfte sløret for, hvilket almennyttigt boligselskab der er inde i billedet. Der er tanker om at opføre 42 rækkehuse/dobbelthuse i to etaper i 2022 og 2023.

I øvrigt blev den faldefærdige »Pouls Gård« på en del af udstykningen revet ned for et par måneder siden.

Må snart holde en pause

Når opførelsen af de sidste fire rækkehuse i denne omgang snart er overstået, havde Morten Kjær Jakobsen gerne kunnet fortsætte boligbyggeriet i Svinninge. Men han bliver nødt til at holde pause, indtil den nye lokalplan er på plads.

Den skulle ifølge tidsplanen blive vedtaget i slutningen af september, og derefter er der seks ugers klagefrist, før den er endelig. Morten Kjær Jakobsen er ærgerlig over, at det har taget så lang tid at få den nye lokalplan igennem systemet, men glæder sig over, at forslaget snart sendes i høring.

- Det har taget lang tid, fordi kommunen er presset i bund med nye lokalplaner. Men nu véd vi, at den kommer, siger Morten Kjær Jakobsen.

Han driver firmaet 2T Arkitekt og Ingeniør, og i mellemtiden skal der blandt andet bygges fire tæt-lav boliger på Hørve Kirkevej i Hørve.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk