21. juli 2019
En del af Eventyrlunden blev så ødelagt af branden, at kun fundamentet kan bruges i det nye byggeri. En anden del slap med vandskader og bliver renoveret, når genopførelsen sættes i gang med første spadestik fredag.
En del af Eventyrlunden blev så ødelagt af branden, at kun fundamentet kan bruges i det nye byggeri. En anden del slap med vandskader og bliver renoveret, når genopførelsen sættes i gang med første spadestik fredag.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu starter genopbygningen af nedbrændt børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu starter genopbygningen af nedbrændt børnehave
Holbæk - 21. februar 2019 kl. 11:11
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bliver et første spadestik af de mere specielle, når blandt andre borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) fredag klokken 13.30 markerer starten på genopbygningen af Børnehuset Eventyrlunden på Torpet i Holbæk, som blev voldsomt beskadiget ved en sandsynligvis påsat brand for et år siden.

arrow Læs også: Nedbrændt børnehave rejser sig fra asken

Der er nemlig allerede et fundament på stedet, og da branden ikke ramte alle dele af Eventyrlunden lige hårdt, bliver der ikke tale om en genopbygning helt fra bunden.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

Holbæk Kommune oplyser til avisen, at forsikringsselskabet har opgjort skadesprocenten til 44, og dermed er den del daginstitutionen, der ikke blev ødelagt af flammerne, men delvist vandskadet på grund af slukningsvandet, for god til at blive revet ned.

Der vil altså blive bygget nyt oven på det oprindelige fundament og den overlevende del af bygningen vil blive renoveret, ligesom der også i nogen grad vil blive bygget til.

Eventyrlunden slog første gang dørene op for vuggestue- og børnehavebørn i april 2008. Siden har normeringen og nye pædagogiske principper udviklet sig i en retning, så den oprindelige indretning ikke længere er optimal til at give den bedste hverdag for børn og voksne.

Selv om det er på en dramatisk baggrund, har branden åbnet mulighed for at indrette Eventyrlunden på en ny og mere hensigtsmæssig måde, og både personale og forældre har været inddraget i nyindretningen.

- Vi er blevet spurgt, og man har lyttet til os. Alle vores tanker er taget med, og vi er meget tilfredse med at være blevet inddraget. Jeg er sikker på, at vi kommer tilbage til et rigtigt godt hus, siger Eventyrlundens pædagogiske leder, Bente Staack- Petersen, til Nordvestnyt.

Sidste sommer fortalte avisen, at personalet og forældrene blandt andet ønskede sig flere mindre grupperum fremfor de større rum, Eventyrlunden blev født med.

Det ønske bliver opfyldt i den nye udgave af Eventyrlunden, hvor man for eksempel har valgt at sløjfe den tidligere teatersal for at frigøre kvadratmeter til flere grupperum.

Samtidig bliver tre grupperum til børnehaven gjort fleksible, så de hver især kan inddeles i flere små og store grupperum.

Eventyrlunden vil blandt andet også få nye køkkenfaciliteter med mulighed for egenproduktion, og personalet får nye mødelokaler, pædagogiske arbejdspladser og hvilerum.

Endelig vil der blive lavet nyt ventilationsanlæg og energioptimeret, ligesom der kommer et udetoilet.

Børnehuset Eventyrlunden i Holbæk blev 27. februar sidste år hærget af en formodet påsat brand. Politiet har foreløbigt opgivet at finde gerningsmanden.

Holbæk Kommune forventer, at bygningen er klar til at blive taget i brug 30. september i år.

Totalentreprenør er Tømrerfirmaet Holm & Svendsen, Vig, AB Arkitekter, København, er arkitekt og ingeniør, mens Arkiplus, Sorø, er bygherrerådgiver på projektet.

arrow Påsat brand i børnehave: Politiet er på bar bund et år efter
19. februar 2019 kl. 11:27 Opdateret: kl. 11:07
arrow Video og billeder: Voldsom brand i daginstitution
27. februar 2018 kl. 06:11 Opdateret: kl. 07:10

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk