21. juli 2019
I overværelse af børn fra Eventyrlunden tog borgmester Christina Krzyrosiak Hansen fredag eftermiddag første spadestik til det nye Eventyrlunden. Til højre for borgmesteren er det udvalgsformand Susanne Utoft.
gallery icon

Se billedserie

I overværelse af børn fra Eventyrlunden tog borgmester Christina Krzyrosiak Hansen fredag eftermiddag første spadestik til det nye Eventyrlunden. Til højre for borgmesteren er det udvalgsformand Susanne Utoft.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nedbrændt børnehave rejser sig fra asken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nedbrændt børnehave rejser sig fra asken
Holbæk - 22. februar 2019 kl. 16:03
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var måske lidt til den kolde side, men temperaturen fredag eftermiddag på Torpet i Holbæk var langt mildere end den vinternat for næsten et år siden, da Børnehuset Eventyrlunden stod i lus lue.

arrow Læs også: Nu starter genopbygningen af nedbrændt børnehave

Og så var humøret også langt højere på skalaen fredag, da genopbygningen af den nedbrændte vuggestue og børnehave med plads til 120 børn officielt gik i gang.

Det skete, da borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) tog det første spadestik til det, som børn- og skoleudvalgsformand Susanne Utoft (LL) i sin tale betegnede som Eventyrlunden version 2 med henvisning til, at der stadig er dele af den gamle bygning tilbage, men at den suppleres med et helt nyt byggeri.

- Det er som i sagnet om Fugl Føniks, der brændte sig selv op efter nederlaget, men genopstod i en stærkere udgave. Det bliver et anderledes Eventyrlunden, der nu skal opføres, og det skal være et sted, hvor børn og voksne kan have en god hverdag sammen, betonede udvalgsformanden, der også sendte tak til både de foreninger, der veg pladsen i andre af kommunens institutioner for at gøre plads til de »hjemløse« børn, og til de mange, der i tiden efter branden donerede legetøj.

Både personale og forældre har været inddraget i udformningen af tegningerne til det nye byggeri og renoveringen af de beskadigede, men ikke totalskadede dele af bygningen.

Og der var glæde over hele linjen over, at Eventyrlunden efter planen er klar til ibrugtagning sidst i september.

- Vi har ventet længe på denne dag, og vi glæder os sindssygt meget til at komme hjem. Og Eventyrlunden er vores hjem, sagde Bente Staack-Petersen, leder af Eventyrlunden.

Med til fredagens første spadestik var også flere af de børn, der gik i Eventyrlunden frem til branden, men som i det seneste år har været i andre institutioner og pavilloner. De og deres forældre kan nu se frem til at vende tilbage.

Det gælder for eksempel lille Jasmin.

- Hun glæder sig helt vildt til at komme tilbage. Branden påvirkede faktisk børnene ret meget, især da de fandt ud af, at de ikke kunne få de ting med hjem, som de havde liggende, sagde Jasmins forældre, Kristine og Jesper Qvist.

Tre-årige Hektor havde gået i børnehave i Eventyrlunden i 14 dage, da den brændte i en sandsynligvis påsat, men fortsat uopklaret, brand natten til 27. februar sidste år.

Han var taget med sin mor, Cecilie Ahlmann Raaberg, til første spadestik. Dét viste sig heldigvis at være noget andet end en begravelse af bygningen, som drengen ellers havde forestillet sig, når der nu indgik en spade.

- Det er virkelig dejligt, at bygningen nu bliver genopbygget og lavet om. Det er godt, at der kommer noget bedre ud af det efter branden, lød det fra Cecilie Ahlmann Raaberg, inden Hektor og alle de andre børn og voksne gik om bord i det lækre kagebord, der var stillet an i dagens anledning.

arrow Påsat brand i børnehave: Politiet er på bar bund et år efter
19. februar 2019 kl. 11:27 Opdateret: kl. 11:07
arrow Video og billeder: Voldsom brand i daginstitution
27. februar 2018 kl. 06:11 Opdateret: kl. 07:10

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk