21. august 2019
Holbæk Kommune skriver i et høringssvar angående et interesseområde ved Butterup, at det helt bør tages ud af den nye råstofplan. Fotoet er fra Mogenstrup Grusgrav.
Holbæk Kommune skriver i et høringssvar angående et interesseområde ved Butterup, at det helt bør tages ud af den nye råstofplan. Fotoet er fra Mogenstrup Grusgrav.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Natur frem for grusgravning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Natur frem for grusgravning
Holbæk - 12. marts 2019 kl. 14:40
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et område ved Butterup indeholder så store naturinteresser, at et interesseområde - til mulig senere grusgravning - helt bør fjernes fra Region Sjællands nye råstofplan.

Det mener Holbæk Kommune, som derfor har skrevet et høringssvar til regionen. I samme høringssvar påpeger kommunen, at to forholdsvis store interesseområder på Orø bør gøres mindre, da de ellers vil være hæmmende for planlægningen på Orø.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

Region Sjælland har indledt arbejdet med råstofplan 2020, der skal vedtages i december næste år. Et debat­oplæg er sendt i høring, og her har Holbæk Kommunalbestyrelses klima- og miljøudvalg samt økonomiudvalg i enighed godkendt et høringssvar til Region Sjælland.

I forbindelse med udarbejdelsen af råstofplan 2016 indsendte Holbæk Kommune også et høringssvar angående interesseområdet ved Butterup. Det medvirkede til, at området blev gjort mindre.

Administrationen i kommunen har anbefalet til politikerne, at området helt bør fjernes fra råstofplanen. Det sker med henvisning til, at det indeholder store natur­interesser.

Områderne omkring Kalvemose Å er af stor naturværdi, mens åen på strækningen er blandt kommunens bedste vandløb. »Råstofgravning i dette område vil være stærkt ødelæggende for naturen«, hedder det i høringssvaret.

Desuden påpeges det, at kørsel til og fra grusgrave i Butterup vil være problematisk, da de tunge transporter vil foregå på mindre veje gennem Tuse eller Regstrup.

I den eksisterende råstofplan er der udlagt to interesseområder på Orø - nordvest og nordøst for Bybjerg. I det aktuelle høringssvar ønsker Holbæk Kommune, at interesseområderne »gøres markant mindre«.

Op til vedtagelsen af råstofplan 2016 indgav Holbæk Kommune ikke høringssvar om Orø-områderne. Det gør kommunen nu, fordi man er blevet opmærksom på, at det er forholdsvis store arealer, når man tager øens indbyggertal og byggeaktivitet i betragtning.

Det vil lægge beslag på store arealer og begrænse den fremtidige planlægning. Mindre udlæg vil være tilstrækkeligt, bemærkes det i kommunens høringssvar.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk