22. juli 2019
Shelteren blev opført i 2018, efter at Holbæk Kommune havde givet byggetilladelse, selv om landzonetilladelsen på det tidspunkt ikke var givet. Planklagenævnet har stadfæstet kommunens landzonetilladelse til såvel shelter som grillplads og slæbested.
Shelteren blev opført i 2018, efter at Holbæk Kommune havde givet byggetilladelse, selv om landzonetilladelsen på det tidspunkt ikke var givet. Planklagenævnet har stadfæstet kommunens landzonetilladelse til såvel shelter som grillplads og slæbested.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nævn siger ja til shelter og grillplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nævn siger ja til shelter og grillplads
Holbæk - 15. marts 2019 kl. 14:49
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er ikke noget i vejen for, at Hørby Bådelaug kan etablere en overdækket grillplads, et slæbested til kajakker og en shelter. Det har Planklagenævnet afgjort, skriver dagbladet Nordvestnyt fredag.

Flere naboer til området på Hørby Havn gik sammen om en klage over Holbæk Kommunes landzonetilladelse fra august 2018 til de tre aktiviteter. Planklagenævnet har nu stadfæstet kommunens tilladelse, da nævnet finder, at hverken landskabelige eller planlægningsmæssige hensyn taler afgørende imod en tilladelse.

Nævnet finder heller ikke, at generne for naboerne går væsentligt ud over, hvad man må forvente som nabo til en lystbådehavn. Desuden er der i afgørelsen lagt vægt på, at aktiviteterne er offentligt tilgængelige for borgere, som befinder sig på havnen. De tre aktiviteter indgår endelig som et naturligt element i brugen af lystbådehavnen.

Shelteren blev opført allerede sidste år, efter at Holbæk Kommune gav byggetilladelse til den i maj. Det var på grund af manglende intern kommunikation hos kommunen, at byggetilladelsen blev givet, før landzonetilladelsen var på plads.

Derfor var der tale om en lovliggørende landzonetilladelse til shelteren, som kommunen gav i august 2018.

De naboer, der har klaget over tilladelsen har anført, at byggeriet skal opføres i tilknytning til den eksisterende bebyggelse, og at der skal tages større hensyn til naboerne. I forbindelse med klagen har Hørby Bådelaug bemærket, at shelteren ikke medfører gener for naboerne eller virker skæmmende i landskabet.

Desuden har Hørby Både­laug oplyst, at projektet har til formål at åbne havneområdet og naturen omkring havnen for offentligheden på en indbydende måde. Området har tidligere stort set kun være benyttet af bådelavets medlemmer. Men i bådelavet ser man gerne, at det naturskønne område bruges af både gæster og fastboende i området. Der er også foretaget en oprydning på stedet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk