5. december 2020
Musikerne i Holbæk Symfoniorkester har ikke glemt almindelig høflighed, men vender ryggen til publikum af en bestemt grund. PR-foto.
gallery icon

Se billedserie

Musikerne i Holbæk Symfoniorkester har ikke glemt almindelig høflighed, men vender ryggen til publikum af en bestemt grund. PR-foto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musik med ryggen til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musik med ryggen til
Holbæk - 17. november 2020 kl. 16:36
Af Palle Mogensen

Når Holbæk Symfoniorkester indbyder til koncert den 23. november, er det bestemt ikke første gang, at orkesteret spiller foran et publikum.

Men det bliver første gang, at musikerne og publikum ikke kan kigge hinanden i øjnene.

For det er betingelserne i denne corona-tid. Hvis der skal afvikles koncerter med større amatørorkestre, så skal publikum og musikerne vende ansigtet den samme vej.

- Vi har stadigvæk ikke helt fastlagt, om det er musikerne, der kommer til at vende ryggen til publikum, eller omvendt. Det afhænger af nogle forskellige ting, fortæller Sven-Erik Jacobsen, der er formand for Holbæk Symfoniorkester.

Koncerten, der afvikles på Elværket i Holbæk, bliver i det hele taget ikke som de tidligere af slagsen.

For det har været nødvendigt for orkesteret at sluge nogle kameler undervejs for at få det hele til at gå op.

- I foråret måtte vi aflyse vores koncert. Og vi blev enige om, at det ville vi ikke denne gang, hvis vi på nogen måde kunne undgå det. Så vi har holdt lange møder og virkelig brugt mange timer på at finde en løsning, hvor alle kan føle sig trygge. Og det er lykkedes, mener jeg, fortæller Sven-Erik Jacobsen.

Publikum vil også komme til at mærke corona-restriktionerne.

Baren vil således holde lukket under hele koncerten, og selv om der stadigvæk vil være en pause undervejs, vil den blive kortere end normalt.

- Der vil kun være plads til 80 publikummer, og der vil være ekstra plads mellem stolene. Som andre steder skal publikum bære mundbind, når de kommer ind, men når først de sidder ned, må de tage dem af, fortæller Sven-Erik Jacobsen.

Dansk fløjtespiller
Ved koncerten optræder den danske fløjtenist Linnéa Villén sammen med symfoniorkesteret.

De vil blandt andet spille Carl Reineckes fløjtekoncert, som også var på programmet ved forårets aflyste koncert.

Desuden bydes der på to norske danse af Edward Grieg, Reesens festmarch, Offenbachs berømte baccarole og Colorianus-ouverturen af Beethoven.

Billetterne til koncerten skal af hensyn til planlægningen købes på forhånd.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk