22. oktober 2019
Holbæks og Odsherreds borgmestre, Christina K. Hansen (S) og Thomas Adelskov (S), underskrev i går eftermiddags en hensigtserklæring om et fælles spildevandsprojekt. Det skete på kommunegrænsen, der går sådan cirka midt på Audebo-dæmningen.
gallery icon

Se billedserie

Holbæks og Odsherreds borgmestre, Christina K. Hansen (S) og Thomas Adelskov (S), underskrev i går eftermiddags en hensigtserklæring om et fælles spildevandsprojekt. Det skete på kommunegrænsen, der går sådan cirka midt på Audebo-dæmningen.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindre udledning til Isefjorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindre udledning til Isefjorden
Holbæk - 15. maj 2019 kl. 06:37
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der har været talt om, at der kunne gå 15-16 år, før et muligt fælles renseanlæg for Odsherred og Holbæk Kommuner ville stå klar. Så mange år behøver der måske ikke at gå, skriver dagbladet Nordvestnyt onsdag.

I hvert fald var buddet på en tidshorisont noget kortere, da de to kommuners borgmestre tirsdag på kommunegrænsen på Audebo-dæmningen underskrev en hensigtserklæring om et fælles spildevandsprojekt. Det kan efter planen resultere i et udvidet renseanlæg i Fårevejle, hvor spildevandet fra dele af de to kommuner vil blive ledt ud i Sejerøbugten efter rensningen.

Der kan ifølge undersøgelserne reduceres markant i udledningen af næringsstoffer til Isefjorden, mens udledningen til Sejerø Bugt skulle blive uændret, da et nyt vådområde vil omsætte nogle af næringsstofferne.

- Vi skulle gerne være i gang med projektet inden for de næste to år og være færdige om fem-syv år. Men det kræver nogle godkendelser, blandt andet at vi får lov til at have nogle højere anlægsbudgetter i nogle år, sagde Odsherred borgmester Thomas Adelskov (S) i forbindelse med underskrivelsen.

Han mente i øvrigt, at »Christiansborg burde klap­pe i hænderne over projektet« - og derfor tillade højere anlægsbudgetter.

De to borgmestre nævnte, at det ikke er så tit, at kommuner - der endda er med i to forskellige forsyningsselskaber - samarbejder om spildevandsprojekter.

- Det er helt klart målet med mindre udledning i Isefjorden. I Holbæk Kommune har vi meget fokus på grøn omstilling, og det kan vi blandt andet samarbejde med Odsherred om. Det er vi rigtigt glade for. Det er et fremsynet projekt, der kommer fremtidige generationer til gode, sagde Holbæk Kommunes borgmester Christina K. Hansen (S).

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk