11. december 2017
Brandfolk fra Vestsjællands Brandvæsen ryddede op efter påkørslen torsdag aften, hvor en 39-årig mand mistede livet ved Circle K på Valdemar Sejrsvej i Holbæk. Foto: Morten Sundgaard
Brandfolk fra Vestsjællands Brandvæsen ryddede op efter påkørslen torsdag aften, hvor en 39-årig mand mistede livet ved Circle K på Valdemar Sejrsvej i Holbæk. Foto: Morten Sundgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mand dræbt: Sigtede følte sig truet før påkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mand dræbt: Sigtede følte sig truet før påkørsel
Opdateret 06. oktober 2017 kl. 17:55
Holbæk - 06. oktober 2017 kl. 17:45
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var ikke planlagt, at en 39-årig mand fra Holbæk skulle køres ned og blive dræbt, da to mænd på 26 og 27 år fra henholdsvis Brøndby og Roskilde torsdag aften omkring klokken 22.50 mødtes med ham ved tankstationen Circle K på Valdemar Sejrsvej i Holbæk.

arrow Læs også: Mand påkørt og dræbt efter kontrovers: 27-årig fortsat fængslet

Det forklarede de to mænd, da de fredag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk.

De er sigtet for vold af særlig farlig karakter mod den 39-årige holbækker, og da han døde af sine kvæstelser, er de to også sigtet for vold med døden til følge.

De erkender begge, at den 27-årige mand fra Roskilde kørte bilen og ramte manden, men de nægter sig skyldige i voldssigtelsen.

Deres version af historien er, at den nu afdøde og tre af hans venner, som de i grundlovsforhøret betegnede som »rockertyper«, forsøgte at overfalde dem ved Circle K.

Det var i forsøget på at komme væk, at den 27-årige bag rattet i den sølvgrå VW kørte ind i den 39-årige mand. Han blev slynget op i luften og fik svære kvæstelser, da han landede på jorden. Kort efter blev han erklæret død på Holbæk Sygehus.

Dommer Peder Johs. Christensen mente på baggrund af forklaringerne fra de to sigtede og flere vidner, hvis forklaringer til politiet blev gengivet i retten, at der var grundlag for at varetægtsfængsle de to mænd til den 31. oktober.

I den periode skal efterforskerne i Midt- og Vestsjællands Politi forsøge at blive klogere på, hvorfor de to grupper stødte sammen ved Circle K og ikke mindst forløbet i timerne op til.

Politiet skal blandt andet granske den 26-årige mands mobiltelefon, idet der kan være nogle telefonsamtaler fra torsdag aften af betydning for sagen.

Tidligere fredag var det fremme, at de to nu fængslede mænd et par timer forud for påkørslen klokken 22.50 havde haft en kontrovers med den 39-årige på McDonald's lige ved siden af Circle K.

Et vidne, der var gæst i restauranten, har til politiet forklaret, at en gruppe på fire-fem personer kom hen til den 39-årige, der sad og spiste med sine børn.

Ifølge senioranklager Randi Tvile var vidnets opfattelse, at det var gruppen af mænd, der var truende over for den 39-årige, og at de skulle været fremkommet med trusler om at slå ham ihjel. Det var vidnets indtryk, at gruppen mente, at den 39-årige skyldte dem noget.

Den 26-årige sigtede erkendte, at han kendte den afdøde i forvejen, dog ikke personligt, men at denne havde »spillet dum« over for ham ved en tidligere lejlighed.

Den sigtede afviste dog, at der var noget mellemværende mellem de to, og i hans version var det den 39-årige, der havde været provokerende på McDonald's torsdag aften.

Enden på episoden på familierestauranten blev, at den nu afdøde fik den 26-åriges telefonnummer. De skulle tales ved for at »få klaret tingene«.

De to sigtede forklarede begge, at der lidt senere på aftenen blev ringet op til den 26-åriges telefon fra en mand, der, ifølge de to, udgav sig for at være medlem af banden Loyal to Familia (LTF).

Manden sagde, at den 39-årige ønskede at tale med den 26-årige, og lidt senere ringede den 39-årige så selv op.

Han ville først aftale et møde ved Kvickly i Slotscentret senere på aftenen, men ifølge den 26-årige bad han om, at de kunne mødes ved Circle K, hvor der ville være knap så øde på det tidspunkt.

Og det var altså i forbindelse med det aftalte møde ved Circle K, at de to sigtede ifølge deres egne forklaringer blev forsøgt overfaldet af den 39-årige og nogle »rockertyper«.

De var ifølge de to sigtedes forklaringer bevæbnet med noget, der kan have være knive eller skruetrækkere.

Flere vidner bekræfter, at der var flere personer med i optrinnet ved Circle K end blot den nu afdøde og de to sigtede, men forklaringerne er ikke fuldstændig enslydende.

De to forsvarsadvokater, Nima Nabipour, der repræsenterer den 27-årige formodede fører af bilen, og Michael Alstrup Kristensen, kritiserede politiet og anklagemyndigheden for ikke allerede til grundlovsforhøret at have fremskaffet optagelser fra videoovervågningen hos Circle K og for den sags skyld også McDonald's.

Forventningen hos både forsvarere og politiet er, at videooptagelserne kan give et mere præcist billede af, hvad der skete op til den fatale påkørsel omkring klokken 22.50 torsdag aften.

Optagelserne skal også bruges til at fastslå, om det rent faktisk var den 27-årige, der sad bag rattet, og om han var alene i bilen, som de to mænd forklarede i grundlovsforhøret.

Foreløbig er de to mænd varetægtsfængslet frem til den 31. oktober.

Den 26-årige mand kærede straks fængslingen til Østre Landsret, mens den 27-årige overvejer sin situation.

arrow McDonald's: Påkørsel har ikke noget med os at gøre
06. oktober 2017 kl. 15:42 Opdateret: kl. 15:42
arrow Mand fra Roskilde sigtet for at køre far til to ihjel
06. oktober 2017 kl. 13:24 Opdateret: kl. 13:24
arrow Familiefar dræbt i Holbæk: Kørt ned efter kontrovers
06. oktober 2017 kl. 09:46 Opdateret: kl. 10:58
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?





Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk