12. maj 2021
Midt- og Vestsjællands Politi har fået en række anmeldelser om formodede tricktyve, der lørdag udgav sig for at være rengøringsfolk.
Midt- og Vestsjællands Politi har fået en række anmeldelser om formodede tricktyve, der lørdag udgav sig for at være rengøringsfolk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mænd sagde, de skulle spraye mod corona: Forsøgte at tage tegnebog fra beboer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mænd sagde, de skulle spraye mod corona: Forsøgte at tage tegnebog fra beboer
Opdateret 18. maj 2020 kl. 10:40
Holbæk - 18. maj 2020 kl. 08:58
Af Agner Ahm og Morten D. Christensen

En beboer på Ågerupvej i Bredetved lige uden for Holbæk anmeldte lørdag til politiet, at han ved 17-tiden havde fået besøg af to udenlandske mænd, som sagde, de kom fra kommunen og skulle spraye boligen mod corona.

arrow Læs også: Manglende mundbind udløste bøder

De havde en sprayflaske med sprit, som de brugte til at spraye i skuffer, som de åbnede og undersøgte.

Den ene mand tog dog også fat i beboerens tegnebog - men ejermanden hev den tilbage og insisterede derpå på, at de to mænd skulle vise legitimation. Derefter forlod de stedet.

På spil flere steder

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi er episoden i Bredetved formentligt blot én blandt i alt syv lignende sager, som blev anmeldt i løbet af de tidlige aftentimer lørdag og søndag formiddag forskellige steder i politikredsen.

Der er også kommet anmeldelser fra Lejre, Roskilde, Køge, Solrød Strand og Lille-Skensved.

I alle tilfælde lød anmeldelserne på, at to mænd i tidsrummet mellem klokken 17 og 20 lørdag aften havde optrådt som falske rengøringsfolk, der var kommet uopfordret udsendt af kommunen for at sprøjte mod corona-virus hos de ældre medborgere. Flere steder var de gået ind af ulåste døre, hvor beboerne først havde opdaget dem, da de stod inde i stuen.

De to mænd havde nogle steder været iført mundbind, og de medbragte sprayflasker med en væske, som de sprøjtede med, og som lugtede af sprit.

Men de falske rengøringsfolk havde i nogle tilfælde også stjålet kontanter fra de ældre beboere, inden de forlod stedet i en mindre, hvid personbil, hvor en tredje mand ventede som chauffør.

Signalement

Midt- og Vestsjællands Politi vil gerne høre fra andre borgere, som måske har haft besøg af de to falske rengøringsmænd, men som endnu ikke har anmeldt det. Politiet vil desuden gerne høre fra folk, der måske kan give oplysninger om mændene eller den hvide bil, de kørte i.

Der er givet følgende signalement af de to mænd:

A: Ikke etnisk dansker af udseende, brun hudfarve, 30-40 år, 175-185 centimeter høj og kraftig af kropsbygning. Sort hår. Han talte dansk og var iført sort tøj.

B: Ikke etnisk dansker af udseende, brun hudfarve, 30-40 år, 165-175 centimeter høj og almindelig af kropsbygning. Han havde sort hår, talte dansk og var iført sort tøj.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

arrow Se video: Sådan virker mundbind
13. august 2020 kl. 08:54 Opdateret: kl. 11:03
arrow Museum ønsker din corona-fortælling
06. april 2020 kl. 09:23 Opdateret: kl. 09:15
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk