12. april 2021
Home-Start støtter trængte børnefamilier, og lige nu i en presset coronatid er en måltidskasse til en uge med til at lette i en presset hverdag, fastslår Stine Welent Andersen, koordinator i Home-Start Nordvestsjælland. Foto: Home-Start
Home-Start støtter trængte børnefamilier, og lige nu i en presset coronatid er en måltidskasse til en uge med til at lette i en presset hverdag, fastslår Stine Welent Andersen, koordinator i Home-Start Nordvestsjælland. Foto: Home-Start
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Måltidskasser letter hverdagen for trængte børnefamilier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Måltidskasser letter hverdagen for trængte børnefamilier
Holbæk - 07. marts 2021 kl. 17:34
Af Margit Pedersen

Det tog lidt tid, men nu har Home-Start fået 10.000 kroner, der skal bruges til at dele måltidskasser ud til trængte og pressede småbørnsfamilier.

Ansøgningen skulle lige omkring en ændring af proceduren for akutte ansøgninger i Holbæk Kommunes paragraf 18-pulje.

De cirka 20 trængte småbørnsfamilier i Holbæk er dog ikke gået glip af hjælpen.

- Vores madleverandør SuRi sagde, vi bare skulle gå i gang, og vi har fået penge fra Lions i Holbæk, forklarer Stine Welent Andersen, koordinator i Home-Start Nordvestsjælland.

Derfor har børnefamilierne i nogle uger fået en uge-måltidskasse med fire færdigretter, brød og frugt fra SuRi og Frugtboden.

- Det er børnevenlig mad, og vi har valgt at forsøde ekstra med fredagsslik. Er der helt små børn, kalder vi det bare forældreslik, bemærker hun.

Home-Start søgte om penge 12. februar, da havde Kalundborg bevilget 10.000 kroner.

I Holbæk skulle ansøgningen formelt omkring paragraf 18-puljens forum, der bevilger penge.

Det dur ikke til akutansøgninger under en coronapandemi, konstaterede administrationen og foreslog, at man fik råderet over 200.000 kroner fra puljen.

I forvejen havde Kirkens Korshær fået akuthjælp på 90.000 kroner til varmestuen i Holbæk, som stod til at lukke uden indtægt fra den nedlukkede genbrugsbutik i Holbæk Mega Center.

På socialudvalgets møde i mandags sagde man ja til modellen, og Home-Start fik de ønskede 10.000 kroner.

- Det er en ekstra hjælp til småbørnsfamilier, som er økonomisk trængte eller udmattede og fladtrykte efter måneder med børnene hjemme, hjemmeundervisning, hjemmearbejde og generel usikkerhed, siger Stine Welent Andersen.

Også i en ikke-coronatid er der børnefamilier især enlige med flere børn, hvor overskuddet til en hverdag med børn, job og uddannelse kan dræne alle kræfter.

Home-Start er et tilbud om hjælp til at lade batterier op. Med nedlukningen blev de frivillige batteriopladere sat på standby for at undgå smitte i familierne og af de frivillige. Mange er pensionister i risikogrupper.

- Måltidskassen er en hjælp, fire dage om ugen skal de ikke tænke på aftensmad, den er leveret til døren af Sidesporet. Og vi er så småt ved at vende tilbage, i første omgang tilbyder vores frivillige at gå en tur med barnevogn, så forældre får tid til et bad eller sovet lidt, forklarer hun.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk