19. december 2018
Birgit og Jes Edvars kan se tilbage på en lang karriere, som startede, da de mødte hinanden for 45 år siden. Foto Jette Bundgaard.
gallery icon

Se billedserie

Birgit og Jes Edvars kan se tilbage på en lang karriere, som startede, da de mødte hinanden for 45 år siden. Foto Jette Bundgaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalt arkitektfirma er flyttet ind i Erhvervenes Hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalt arkitektfirma er flyttet ind i Erhvervenes Hus
Holbæk - 12. marts 2018 kl. 20:00
Af Jette Bundgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arkitektfirmaet Edvars & Edvars har udviklet og tegnet boliger i Berlin, butikscentre i Riga, restauranter i Prag samt ferieboliger på Mallorca. Siden 2009 har de haft firmaadresse i Holbæk - nu er de flyttet ind i Erhvervenes Hus, Ahlgade 1C.

Når man træder indenfor i Birgit og Jes Edvars' fælles arkitektvirksomhed, Edvars & Edvars, er det ved første øjekast svært at afgøre, om dette er en adresse i Holbæk eller en strømlinet virksomhed ude i den store verden.Her er højt til loftet, masser af lysindfald og en enkel, minimalistisk indretning, som integrerer elementer af den gamle industribygning, hvor avisen en gang havde distrubutionshal. Mødelokalet svæver på en balkon over kontorerne, som er i åbent plan med »kollegerne« i virksomheden AlpenTravel og AlpenLiving i den ene afdeling og Edvars & Edvars i den anden.

Birgit og Jes Edvars kan se tilbage på en lang karriere og et godt teamwork, der startede, da de mødte hinanden for 45 år siden. Birgit Edvars er designer, konceptudvikler og fundraiser, mens Jes Edvars er uddannet arkitekt.

Deres særlige styrke er, at de i fællesskab både tegner og indretter projekterne - ofte helt ned til de mindste detaljer. Birgit Edvars giver et eksempel:

- Vi udviklede på et tidspunkt fem store restauranter i Prag og en i Bratislava. Her stod vi, ud over at vi naturligvis tegnede og indrettede restauranterne, også for design af tjenernes uniformer, møblerne og logoet på menukortet.

Tegnestuen Edvars & Edvars blev grundlagt i slutningen af 1980'erne og havde først kontor på Frederiksberg og senere i Tårbæk. I en årrække var Jes Edvars tilknyttet Thorkild Kristensen A/S i Aalborg - som chef­arkitekt for hele Europa. Opgaverne omfattede både nybyggeri og restaurering og ny anvendelse af ældre bygninger. Det var i denne periode, parret blandt andet var bosat i Berlin, og tegnestuen havde kontorer både her og i Flensborg.

Efter Thorkild Kristensens Group gik konkurs i 2010, fortsatte Edvars & Edvars på egen hånd med kontor først på Østerled i Holbæk og senere i Nykøbing Sj.

Selvom tegnestuen gør en dyd ud af ikke at markedsføre sig selv, er der godt gang i forretningen med omkring 20 igangværende projekter, der befinder sig på forskellige projektstadier fra udviklingsfasen til selve udførelsen - blandt andet 14.000 kvadratmeter boligbyggeri i Rødovre og et boligprojekt på Tuse Næs.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk