20. juni 2019
En ung pædagogstuderende er ved Østre Landsret blevet varetægtsfængslet frem til 20. juli. Han er allerede dømt for voldtægt ved Retten i Holbæk.
En ung pædagogstuderende er ved Østre Landsret blevet varetægtsfængslet frem til 20. juli. Han er allerede dømt for voldtægt ved Retten i Holbæk.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landsret fængsler voldtægtsmand efter anklagers fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsret fængsler voldtægtsmand efter anklagers fejl

Østre Landsret har varetægtsfængslet en mand, der på grund af en forglemmelse blev sluppet fri efter sin dom.

Opdateret 23. juni 2018 kl. 12:10
Holbæk - 23. juni 2018 kl. 12:08
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En usædvanlig fejl førte i begyndelsen af juni til, at en ung mand frit kunne forlade Retten i Holbæk, efter at han var blevet dømt for en voldtægt.

Efter domsafsigelsen undlod den fremmødte anklager således at kræve manden varetægtsfængslet, indtil afsoningen af hans straf kunne finde sted.

arrow Læs også: Voldtægtsdømt undgår udvisning

Østre Landsret har derfor lørdag - ganske usædvanligt - taget stilling til, om den 24-årige Albert Arifi skal varetægtsfængsles.

Konklusionen er, at det skal han. Foreløbig frem til 20. juli.

- Det idømte forhold er sammen med sanktionen så alvorligt, at det kræves, at du ikke er på fri fod, sagde retsformand Michael Kistrup lørdag formiddag.

Voldtægten, som sagen handler om, fandt sted i november sidste år på diskoteket Club Harlekin i Holbæk. Her skubbede Albert Arifi sit offer ind på et dametoilet, hvor han forgreb sig på hende.

I begyndelsen af juni blev han ved Retten i Holbæk idømt tre og et halvt års fængsel og efterfølgende udvisning for voldtægten.

Han ankede dommen til Østre Landsret.

Faktisk har Albert Arifi ikke på noget tidspunkt siddet varetægtsfængslet, mens sagen har været efterforsket, hvilket hans forsvarer, Ulrik Sjølin, også henviste til under lørdagens retsmøde i Østre Landsret.

Ved grundlovsforhøret indledte den fremmødte anklager, vicestatsadvokat Anders Riisager, til forsvarerens forundring med at anholde Albert Arifi.

- Det er selvfølgelig en oplagt fejl fra mødende anklager, at den tiltalte ikke blev begæret varetægtsfængslet. Det er det, vi forsøger at rette op på i dag, sagde Anders Riisager, da han argumenterede for, at den 24-årige skulle fængsles.

Sagens hovedperson var iklædt en grå trøje, træningsbukser og Nike-sko. Han læser til pædagog og var tydeligt berørt, da han fortalte, at han i den kommende uge skulle til tre mundtlige eksamener - hvis han altså var på fri fod.

Efter Østre Landsrets afgørelse gjorde forsvarer Ulrik Sjølin det klart, at han var yderst utilfreds med udfaldet og hele forløbet.

- Forløbet er mildest talt underligt. Det er første gang, at Østre Landsret foretager et sådant fysisk retsmøde, og det siger mig, at der er noget galt her.

- Der er desværre sket det, at anklagemyndigheden har begået en kæmpe fejl, og nu har man lokket domstolen til at agere skraldemænd og rydde op i den situation, man har skabt. Det, synes jeg, er meget uklædeligt, sagde han.

Spørgsmålet om Albert Arifis varetægtsfængsling blev allerede taget op onsdag ved Retten i Holbæk, som dog afviste at tage stilling. Derfor røg sagen videre til Østre Landsret.

Forsvarer Ulrik Sjølin vil nu forsøge at få tilladelse til at kære Østre Landsrets afgørelse til Højesteret.

arrow Kludder i voldtægtssag: Fejl fører til løsladelse
21. juni 2018 kl. 10:50 Opdateret: kl. 10:50
arrow 24-årig dømt til udvisning for voldtægt på diskotek
07. juni 2018 kl. 13:28 Opdateret: kl. 10:45

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk