20. januar 2018
Notaterne fra Kundbypigen handler om, at hun gennem hele sin vareægtsfængsling har stået overfor spørgsmål og mistillid og tro på, at hun virkelig var muslim, mener forsvarer Mette Grith Stage.
Notaterne fra Kundbypigen handler om, at hun gennem hele sin vareægtsfængsling har stået overfor spørgsmål og mistillid og tro på, at hun virkelig var muslim, mener forsvarer Mette Grith Stage.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kundbypigen: Fængselstiden gør os mere troende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kundbypigen: Fængselstiden gør os mere troende
Holbæk - 10. maj 2017 kl. 10:03
Af Marianne Nielsen og Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kundbypigen er blevet en mere troende muslim af at være i fængsel. Det skriver hun i et af de breve, der onsdag bliver fremlagt som nye beviser i sagen.

Det var senioranklager Kristian Kirk, der åbnede retsmødet med at gennemgå de nye beviser, som blev opdaget den 2. maj i Vestre Fængsel. Beviserne er en seddel, der lå i foret på pigens ene sko, tre breve, et digt, et lille notat og to tegninger.

Det ene brev er fra Enes Ciftci. Han skriver, at han gerne ville besøge hende men ikke kan, fordi han sidder inde og venter på sin dom. Han kalder Kundbypigen for 'søster'.

arrow Læs også: Kundby-sagen skal i landsretten

Kundbypigen skriver et svar tilbage til Enes Ciftci, hvor hun fortæller, at hun er meget glad for brevet. Hun skriver, hvordan hun aldrig har lært at bede fem gange om dagen. Efter dommen vil hun kunne bede og iklæde sig niqab

I det næste brev skriver hun, at hun er blevet mere troende, mens hun har været fængslet. "Fængselstiden kan gøre os mere troende", skriver hun blandt andet.

Pigen forklarer i retten, at sedlen fra skoen og tegningerne er lavet, fordi hun kedede sig, og at svarbrevene til Enes Ciftci er skrevet af høflighed. Hun kendte ham ikke men blev glad for at få brev, og hun tænkte, at det var ok, da det var sendt via politiet.

- Jeg blev glad og følte, at han kunne forstå mig, fortalte Kundbypigen.

De nye beviser, vurderer anklageren, understøtter anklagerne om, at pigen har spillet "et stort skuespil" i retten.

- Vi har set to sider af den tiltalte - den i retten og den i dagbogen og det øvrige materiale. Den udgave vi har set i retten kan vi godt krølle sammen og smide ud, siger Kristian Kirk.

- Trods snart 16 måneder i varetægtfængsel, hvor der er ydet en massiv pædagogisk indsats, har hun udvist resistens. Derfor skal hun tages alvorligt som terrorist. I må ikke lade jer gå i hendes fælde, slutter han sin procedure, siger han.

Forsvarer Mette Grith Stage afviser de nye beviser som 'flimmer, fordi den tidligere procedure ikke længere står i frisk erindring.

- Der er ikke noget belastende i det her, siger hun videre og mener, at de nye beviser kommer til at fylde mere end de berettiger til i hendes optik.

Mette Grith Stage fremhæver, at brevene til Enes Ciftci afspejler Kundbypigens behov for opmærksomhed.

- Hun er stadig ude på et sidespor og låst fast i rollen som Kundbypigen, siger Mette Grith Stage, og peger på, at hun har bedt om et antiradikaliserings-indsats.

Forsvaren understreger desuden:

- Vær opmærksom på at der ikke står noget om at sprænge bomber i luften. Beviserne siger ikke noget om pigens forsæt. De viser os bare, at hun er et stort barn som er ude på et sidespor og har brug for hjælp, siger hun.

arrow Anklager i Kundbysagen: Lige lovlig meget rabat
18. maj 2017 kl. 21:39 Opdateret: kl. 21:39
arrow Forsvarer i Kundbysagen efter dom: Vores system fungerer
18. maj 2017 kl. 17:11 Opdateret: kl. 17:12
arrow Kundby-pigen kan komme til at afsone i fængsel med voksne
18. maj 2017 kl. 17:08 Opdateret: kl. 17:10
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk