10. juli 2020
Ingen vil drive Holbæk Naturskole uden kommunale midler. Konsekvensen er lukning og stop for naturformidling. Foto: Kirsten Ellebæk
Ingen vil drive Holbæk Naturskole uden kommunale midler. Konsekvensen er lukning og stop for naturformidling. Foto: Kirsten Ellebæk
Foto: Foto: Kirsten Ellebæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kun et mirakel kan redde naturskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun et mirakel kan redde naturskole
Holbæk - 29. november 2019 kl. 17:08
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der skal ske noget uventet og et sidst øjebliks mirakel for at redde Naturskolen i Holbæk. Det er ikke lykkedes at finde en samarbejdspartner, der vil overtage drift og renovering uden kommunale midler. Men der er ikke afsat penge i budget 2020 til Naturskolen, som derfor afvikles.

arrow Læs også: Lukningstruet naturskole får endnu en chance

I 2011 overtog produktionsskolen NV-Pro driften fra Holbæk Kommune, mod at kommunen købte naturskoleformidling for 500.000 kroner. Det stoppede, da NV-Pro blev erklæret konkurs i maj i år.

I perioden blev beløbet til naturformidling for Holbæks skoleelever sat ned for helt at forsvinde i budget 2020. Og 4. december behandler økonomiudvalget så forslaget om afvikling. Der har været drøftelsermed Sidesporet, Projekt Udvej og Østagergård, men alle har takket nej til at drive og formidle naturskoleundervisning uden en krone fra kommunen.

Ved en lukning vil de cirka 80 dyr blive aflivet, hvis det ikke lykkes at få dem afsat til en dyrepark. De udstoppede dyr fordeles på kommunens skoler.

Først i 2020 får kommunalbestyrelsen et forslag til anvendelse af området. Inden bliver der møder med forskellige foreninger, klatrepark og spejdere, som bruger området og bygningerne

Der har i budgetdrøftelser været talt om at bevare Naturskolen eller ændre området til naturcenter med dyrehave og læringsmiljø i samarbejde med en ekstern samarbejdspartner, som delvist eller helt skulle finansiere driften.

Men Naturskolen forsvandt helt i budget 2020, hvor der ikke blev afsat de nødvendige millioner kroner til renovering, nye anlæg og drift.

mape

arrow Naturskolen er et aktiv
03. december 2019 kl. 09:11 Opdateret: kl. 09:11
arrow Naturskolen og Holbæk Kommune
03. december 2019 kl. 09:11 Opdateret: kl. 09:11
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk