20. juli 2019
Loppestien set fra Vestvejen i retning mod Svinninge Å, som den så ud tirsdag i sidste uge efter udløbet af fristen. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Loppestien set fra Vestvejen i retning mod Svinninge Å, som den så ud tirsdag i sidste uge efter udløbet af fristen. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune: Sti er ikke bragt i orden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune: Sti er ikke bragt i orden
Holbæk - 11. juli 2018 kl. 13:07
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En årelang strid om beskaffenheden af den såkaldte »Loppestien« ved Stigs Bjergby ser ud til at fortsætte, skriver dagbladet Nordvestnyt onsdag.

arrow Læs også: Sti stadig ikke i orden fem måneder efter dom

Det sker på trods af, at en dom fra Retten i Holbæk har slået fast, at stien, der går fra Vestvejen til Svinninge Å nær Tornved Renseanlæg, senest 30. juni i år skulle være genetableret som før den blev pløjet op i efteråret 2014.

Men det lader ikke til at være sket i tilstrækkeligt omfang til, at Holbæk Kommune som tilsynsmyndighed vil stille sig tilfreds. Kommunen var i sidste uge på besigtigelse af Loppestien efter fristens udløb lørdag den 30. juni, men kommunen har ikke villet oplyse Nordvestnyt om, hvordan man vurderer stiens nuværende beskaffenhed.

Tavsheden sker med henvisning til, at det er op til anklagemyndigheden at vurdere, om dommen er efterlevet.

Hos netop anklagemyndigheden er Susanne Bæk Nielsen, chef for advokaturen for specielle straffesager i Midt- og Vestsjællands Politi, mere meddelsom.

- Vi har modtaget en mail fra Holbæk Kommune, der ikke mener, at stien er retableret tilfredsstillende. Det fremgår, at kommunen vurderer, at der er gjort noget for at bringe stien i orden, men ikke nok ifølge Holbæk Kommune, siger Susanne Bæk Nielsen.

Avisen ville gerne have haft en kommentar fra selskabet Tibirg Landbrug ApS, der ejer jorden og er dømt til at genetablere stien, men det har ikke været muligt at opnå kontakt. Selskabets direktør har tidligere afvist at kommentere sagen overfor Nordvestnyt.

Direktøren forklarede i retten i maj, at selskabet mener, at man har efterlevet kravet i et påbud fra Holbæk Kommune i 2016 om at genetablere stien med en »fast og farbar« overflade.

Den udlægning har kommunen været uenig i, og derfor blev sagen overdraget til politiet. Det førte til, at Tibirg Landbrug ApS blev tiltalt for ikke at efterkomme påbuddet, og Retten i Holbæk fandt i maj i år selskabet skyldig.

Det blev takseret til en bøde på 5000 kroner for ikke at have efterlevet kommunens påbud, og samtidig pålagde retten Tibirg Landbrug at leve op til kravene i påbuddet fra 2016 senest 30. juni i år. Hvis det ikke sker, vil selskabet kunne få månedlige tvangsbøder på 1000 kroner.

Ifølge Susanne Bæk Nielsen er det dog endnu for tidligt at sige, om der vil blive udskrevet tvangsbøder i sagen. De jurister, der normalt sidder med denne type sager, er i øjeblikket på ferie, men vender tilbage i næste uge.

- Jeg kan ikke sige, hvad der kommer til at ske, men da der jo nok er uenighed om, hvorvidt dommen er efterlevet, skal vi nok også høre hvad landmanden (Tibirg Landbrug ApS, red.) har at sige, lyder vurderingen fra advokaturchef Susanne Bæk Nielsen.

Striden om Loppestien begyndte i efteråret 2014, hvor forpagteren af jorden med Tibirg Landbrugs velsignelse pløjede stien op. Det skete uden at søge tilladelse hos Holbæk Kommune.

Efter en borgerhenvendelse pålagde Holbæk Kommune i november samme år Tibirg Landbrug at retablere Loppestien i »som minimum ... lige så god kvalitet som den nu nedlagte sti med en fast og farbar overflade.«

Den afgørelse klagede Tibirg Landbrug over til det daværende Natur- og Miljøklagenævnet, der dog i september 2015 stadfæstede kommunens afgørelse. Det førte til Holbæk Kommunes tidligere omtalte påbud om at genskabe stien senest i april 2016, der altså ikke blev efterlevet.

arrow Trods tvangsbøder: Ejer har ikke ordnet oppløjet sti
22. september 2018 kl. 11:38 Opdateret: kl. 13:33
arrow Nu falder der tvangsbøder i stisag
18. juli 2018 kl. 15:57 Opdateret: kl. 10:31
arrow Retten: Loppesti skal genetableres
11. maj 2018 kl. 16:37 Opdateret: kl. 15:56

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk