28. maj 2020
En af de naturbrande, Vestsjællands Brandvæsen har kørt til, var branden i et hult træ på Ladegårdsalleen i Holbæk. Foto: Morten Sundgaard - Skadestedsfotograf.dk
En af de naturbrande, Vestsjællands Brandvæsen har kørt til, var branden i et hult træ på Ladegårdsalleen i Holbæk. Foto: Morten Sundgaard - Skadestedsfotograf.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Knastørt - men relativt få brande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knastørt - men relativt få brande
Holbæk - 24. juli 2018 kl. 13:23
Af Lisbeth A. Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et hurtigt blik på naturen er nok til at konstatere, at den er knastør - og at det gældende afbrændingsforbud, der blev indført den 4. juli, er på sin plads.

arrow Læs også: Så travlt havde brandvæsnet i sommer

Tilsyneladende er folk i det nordvestsjællandske gode til at passe på, for selv om antallet af udrykninger til naturbrande er højere end sidste år, er det ikke voldsomt højt.

- Vi har konstateret, at der er en stigning i antallet af naturbrande generelt i år sammenlignet med sidste år. Men sidste år havde vi også en usædvanlig våd og kold sommer. Indtil videre er det ikke noget, der har tæret eller slidt på vores brandberedskab, siger Daniel Weinreich, der er afdelingsleder i »Myndighed og forebyggelse« hos Vestsjællands Brandvæsen, som ud over Holbæk, Kalundborg og Odsherred også dækker kommunerne Lejre og Sorø.

En optælling af brandalarmer i månederne juni og juli viser, at brandstationerne i Holbæk er rykket ud til 16 naturbrande, mens der i Odsherred har været 14 udrykninger til naturbrande og i Kalundborg kun ni.

- Vi har haft en del brande på marker hen over weekenden. Landmændene er klar til at høste tidligere på grund af tørken, og netop fordi det er så tørt, ser vi et stigende antal markbrande i forhold til tidligere. Men vi kører stadig til forholdsvis få brande i naturen, siger Daniel Weinreich.

arrow Regn slukker bål-forbud
14. august 2018 kl. 10:54 Opdateret: kl. 10:54
arrow Naturbrand hurtigt slukket
06. august 2018 kl. 14:41 Opdateret: kl. 14:04
arrow Markbrande: Landmænd begrænser skaderne
27. juli 2018 kl. 18:03 Opdateret: kl. 16:13
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk