7. marts 2021
Indehaver af Gendarmer Ostedelikatesse nu Holbæk Ost & Tapas, Martin Vorsø (th), og medarbejder i Holbæk-forretningen, Jesper Nielsen, fanget af fotografen bag disken i Gendarmargården. PR-foto.
gallery icon

Se billedserie

Indehaver af Gendarmer Ostedelikatesse nu Holbæk Ost & Tapas, Martin Vorsø (th), og medarbejder i Holbæk-forretningen, Jesper Nielsen, fanget af fotografen bag disken i Gendarmargården. PR-foto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt osteforretning skifter navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt osteforretning skifter navn
Holbæk - 23. februar 2021 kl. 20:30
Af Jette Bundgaard

Den erfarne ostehandler, Martin Vorsø, samler nu sine to osteforretninger, Gendarmer Ostedelikatesse i Holbæk og Ostetemplet i Espergærde, under det samme navn: »Ost & Tapas«. Helt præcist sker det torsdag den 4. marts.

- Det nye navn signalerer den helhedsoplevelse, vi gerne vil give kunderne. Det omfatter ikke kun spændende oste men også charcuteri som sortfodskinke, parmaskinke og salamier, vin og flere andre lækkerier, forklarer Martin Vorsø, der også har udbygget sortimentet med te - hele 16 forskellige varianter for at være præcis. - Det har været populært Espergærde-forretningen, og er noget, som folk her i Holbæk også har efterspurgt. Så nu har vi fået et rigtigt godt brand med både sort, hvid og grøn te, siger Martin Vorsø.

Butikker som oste
handlere, chokoladebutikker, vinhandlere og slagtere har som bekendt haft åbent under nedlukningen. Og kunderne har ikke svigtet, snarere tværtimod, siger Martin Vorsø, der har oplevet travlhed i begge sine butikker gennem coronatiden:

- Vi har haft masser at se til og har godt kunnet mærke, at flere arbejder derhjemme og skal have fyldt køleskabet, når de ikke kan spise kantinemaden, forklarer Martin Vorsø og fortsætter: - Vi kan også mærke, at flere pusler med surdej og bagning derhjemme, De kommer her i forretningen for at få en god ost til det hjemmebagte brød. Overordnet er tendensen, at vi gerne vil forkæle os selv lidt mere i denne her tid, siger han.

Forkælelsen har de sidste par måneder blandt andet været »Ostemanden tapas«, der er en populær take-away-ret i osteforretningen i Gendarmergården. - Her får man fem forskellige oste, fire slags charcuteri og fem slags tilbehør. Vi sammensætter hele udvalget i denne tapas, som er vores billigste. Og vi lover, at det bliver godt og lækkert, som alle vores øvrige tapas, siger Martin Vorsø.

Den lokale ostehandler har stor sympati med de kolleger i detailhandlen, som har måttet kaste håndklædet i ringen og give op på grund af den seneste nedlukning:

- Det er så vigtigt, at man handler i de lokale butikker, så de også er her på den anden side af epidemien. Man kan for eksempel købe et gavekort, siger Martin Vorsø.

Han glæder sig lige som alle andre til alting lukker op igen.

- Med normale tilstande kan vi holde aftensalg igen og alle de andre sjove ting, som er med til at tiltrække folk til byen. Det bliver så godt, slutter Martin Vorsø.

Logoet med det nye navn har allerede sneget sig ind på de ansattes forklæder, og natten til den 4. marts kommer det også op på facaden, i Holbæk-versionen som: »Holbæk Ost & Tapas«.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk