31. maj 2020
I 40 år har kunder i Storkfelt Bog & Ide mødt en smilende Mette Storkfelt. Hun blev uddannet hos faren og overtog boghandlen i 1994 sammen med sin søster. Foto: Jan Lundgren
I 40 år har kunder i Storkfelt Bog & Ide mødt en smilende Mette Storkfelt. Hun blev uddannet hos faren og overtog boghandlen i 1994 sammen med sin søster. Foto: Jan Lundgren
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt forretningsdrivende er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt forretningsdrivende er død
Holbæk - 05. september 2019 kl. 17:06
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

29. august døde 57-årige Mette Storkfelt efter længere tids sygdom. Mette Storkfelt voksede op oven over og i familiens boghandel på Ahlgade 31 i Holbæk og blev også uddannet i butikken, som hun overtog i 1994 sammen med storesøsteren Lene Storkfelt .

arrow Læs også: Årets mest læste Holbæk-historier

Hun var ofte i butikken, og som søsteren hjalp hun til allerede som barn. Hendes fremtidsplan var som ung at arbejde med ældre. Det satte en brækket arm en stopper for, da hun skulle søge ind på uddannelsen i 1979. I stedet blev Mette Storkfelt julehjælp hos sin far - og endte med at følge hans vej.

Første skridt var handelsskolen og derefter en læreplads i forældrenes boghandel. Planen var derefter at få job i en anden boghandel på samme måde som søsteren.

Hun er også udlært i hos faren, men fik efterfølgende arbejde hos Gad først på Strøget i København og siden som leder af Gad i Lyngby, inden hun vendte hjem til butikken i Ahlgade.

Mette Storkfelt nåede ikke at prøve kræfter et nyt sted. Palle Storkfelt overlod butikken til sine to døtre i 1994. De blev dermed tredje generation, for Palle Storkfelt overtog forretningen efter sine forældre.

De to søstre har delt arbejdsbyrden og i 25 år aldrig været uvenner, selv om de kunne være uenige.

Mette Storkfelt tog sig af papirafdelingen, og hun udtrykte i forbindelse med sit 25-års jubilæum, at man skal have en søster at dele ansvaret med.

- Det er noget specielt, at vi kan være sammen her fra morgen til aften. Jeg tror ikke, der er noget tættere forhold mellem søskende, end det, vi har, sagde hun.

Det blev til 40 år i og med Storkfelt Bog & Ide. Hun stoppede med at arbejde i butikken i november 2018.

Mette Storkfelt havde let til smil og en god humor, var betænksom og omfavnede både sin egen og sin søsters familie, den store vennekreds og deres og naboers børn, ligesom hun betragtede de ansatte som familie.

Mette Storkfelt var spejder som barn og dyrkede i mange år badminton, men måtte stoppe efter en skade. Hun var kreativ, nød familiens sommerhus og være sammen med familie og venner, hvor hun ofte tog initiativet til events og ture.

På Handelsskolen mødte hun Jan Lundgren, de blev ungdomskærester og for 27 år siden gift. I nogle år boede de i Slagelse, inden de flyttede tilbage til Holbæk. Parret har to døtre, der begge bor i København.

Parret har rejst meget også sammen med døtrene.

Mette Storkfelt efterlader sin mand Jan Lundgren, døtrene Nicoline og Caroline og svigersønnen Martin.

Bisættelsen foregår fra Skt. Nikolai Kirke i Holbæk den 6. september klokken 11.

arrow Mand hørte skrig: 86-årig klemt under bil
16. december 2019 kl. 11:58 Opdateret: kl. 11:58
arrow 32-årig kvinde dræbt af tog
25. november 2019 kl. 09:02 Opdateret: kl. 09:05
arrow Håndværker forsvandt med Ulrichs penge: Så fik han uventet hjælp
20. november 2019 kl. 13:23 Opdateret: kl. 10:24
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk