1. oktober 2020
Jacob Fredsted (tv.) og Søren Ussing fra Dyreklinikken Centrum med to katte, der er blevet neutraliseret. Foto: Jette Bundgaard.
gallery icon

Se billedserie

Jacob Fredsted (tv.) og Søren Ussing fra Dyreklinikken Centrum med to katte, der er blevet neutraliseret. Foto: Jette Bundgaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kattens uge - hele måneden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kattens uge - hele måneden
Holbæk - 14. september 2020 kl. 20:00
Af Jette Bundgaard

Dyreklinikken Centrum, har valgt at lade Kattens Uge - som løber hvert år i uge 39 - gælde hele september måned. Kampagnen sætter fokus på kattene og deres velfærd gennem blandt andet øremærkning og neutralisation.

- Selvom der er mange, der får neutraliseret og øretatoveret deres katte, er der desværre stadig mange vilde katte, og katte som bliver dumpet. Det er dybt uansvarligt at tro, at man kan slippe af med kattene ved at sætte dem ud i naturen. Hvis kattene ikke er så heldige at blive fundet, kommer de typisk til skade, de sulter, får orm og lopper og kan dø en forfærdelig død, påpeger Jacob Fredsted.

Både Jacob Fredsted og dyrlæge Søren Ussing opfordrer kraftigt til, at man får sin kat neutraliseret, hvis der alligevel ikke er planer om, at den skal bruges til avl:

- Hunkatte kan få to til fire kuld om året og er kønsmoden i en tidlig alder. Det er muligt for hunkatten at blive drægtig allerede fra fire måneders alderen, siger Søren Ussing, som peger på de mange ekstra fordele, der kan være ved at få sin kat neutraliseret: den bliver oftere tættere ved hjemmet, og mange katte får mindre lyst til at slås. Det giver mindre risiko for, at kattene får bylder og sår og andre mere alvorlige sygdomme, siger han.

Hvis ens kat endnu ikke er gammel nok, tilbyder Dyreklinikken Centrum at forlænge tilbuddet:

- Hvis man gerne vil benytte sig af de gældende tilbud på kastration og sterilisation hos Dyreklinikken Centrum, er vi fleksible. Man skal blot lade sig skrive sig op her i september måned, slutter Jacob Fredsted.

I tilbuddene er inkluderet øretatovering og registrering i det danske katteregister.

Dyreklinikken Centrum har eksisteret i ti år med afdelinger i Kirke Hyllinge, Hvalsø og Holbæk.

Der er i dag ansat 24 medarbejdere i de tre klinikker, som ejes af parret Laila Stubkjær og Jacob Fredsted.

Der er mere info på www.dyreklinikkencentrum.dk.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk