21. august 2019
Den grønbrogede tudse - i Theis Ones udgave - sad fint stille, da der skulle fotograferes. Tudsen er formentlig udryddet på Tuse Næs.
gallery icon

Se billedserie

Den grønbrogede tudse - i Theis Ones udgave - sad fint stille, da der skulle fotograferes. Tudsen er formentlig udryddet på Tuse Næs.
Foto: Agner Ahm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpepadde fundet i skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpepadde fundet i skov
Holbæk - 09. september 2018 kl. 18:51
Af Agner Ahm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En snegl på en lille meter og en tudse i samme størrelse blev i går fundet i Hønsehalsen Skov nær Holbæk.

Der er dog ikke tale om zoologiske sensationer. Det er kunstneren Theis One, som har malet en række truede dyre- og plantearter og nu udstiller sine værker i skoven.

Og det en kendsgerning, at en række sjældne dyr og planter har et spinkelt fodfæste i skoven. Dén historie blev fortalt, da der søndag eftermiddag var guidet skovtur - et tilløbsstykke med omkring 50 deltagere.

Turleder var Helene Meden Hansen, som fortalte om den lille sumpvindel-snegl, der bare er et par millimeter lang. I går var den nem at få øje på - i form af Theis Ones store maleri.

På skovturen var der også kig på den grønbrogede tudse, som formentlig er udryddet i skoven. Til gengæld fandt man et vaskeægte markfirben, som man egentlig troede var forsvundet, men som altså stadig holder stand i skoven.

Det var i øvrigt Theis One, som på en morgentur opdagede firbenet. Og det ventede troligt på samme sted, da eftermiddagens skovturshold kom forbi.

Læs mere i mandagens Nordvestnyt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk