12. juli 2020
Som cyklist på Istidsruten kan man på fem etaper opleve Nordvestsjællands flotte istidslandskab. PR-foto
Som cyklist på Istidsruten kan man på fem etaper opleve Nordvestsjællands flotte istidslandskab. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Istidsruten indvies på en alternativ måde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Istidsruten indvies på en alternativ måde
Holbæk - 29. maj 2020 kl. 12:19
Af Allan Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Istidsruten indvies ved en virtuel begivenhed lørdag den 27. juni 2020. Det besluttede styregruppen bag projektet på sit møde i går, torsdag. Dermed er der kun en måned til, at alle interesserede kan følge med i indvielsen af den i alt 390 km lange cykel- og oplevelsesrute.

Den oprindelige plan for indvielse var en festival over flere dage, men det var ikke muligt at holde grundet coronavirus. Ud over den virtuelle indvielse holdes en fysisk begivenhed i foråret 2021.

Etapevideoer
Den virtuelle indvielse består af en række videoer, der er produceret på forhånd. Videoerne giver en introduktion til, hvad man som cyklist kan opleve på rutens etaper, og der vil være fokus på seværdigheder og det flotte istidslandskab. Indvielsen foregår på Istidsrutens facebookside, og al materialet vil efterfølgende ligge tilgængelige på siden.

- Vi glæder os meget til at indvie ruten, som markerer en milepæl i det flerårige projekt, som Istidsruten er. Partnerne og de lokale aktører bag ruten har lagt enorme kræfter i ruten, og med disse indsatser, skilte og apps er Istidsruten endelig klar til at blive cyklet og oplevet i juni, fortæller Christian Baadsgaard Jentzsch, projektleder på Istidsruten.

Unik historiefortælling
Istidsrutens i alt 390 km er fordelt på fem etaper. De løber gennem landskabet, som istidens enorme kræfter har formet for flere tusinde år siden.

Bag Istidsruten står 11 partnere. Det er de fem kommuner i Holbæk, Lejre, Odsherred, Kalundborg og Sorø. Dertil kommer seks oplevelsescentre, som er Observatoriet i Brorfelde, Skjoldsungernes Land, Sagnlandet Lejre, Geopark Odsherred og Vestsjælland Museum. Ruten er støttet af Nordea-fonden og LAG-Midt Nordvestsjælland, og projektet har været i gang siden 2016 og løber frem til sommeren 2021.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk