27. maj 2019
Småbørnesområdet risikerer at skulle være med til at finansiere folkeskolernes merforbrug i år. Foto: Per Christensen
Småbørnesområdet risikerer at skulle være med til at finansiere folkeskolernes merforbrug i år. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen fredning: Småbørn kan miste opsparing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen fredning: Småbørn kan miste opsparing
Holbæk - 12. januar 2019 kl. 12:42
Af Christina Quist
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dagtilbudsområdet i Holbæk Kommune risikerer at skulle af med en del af de penge, området har sparet op. Det vil ske, hvis der ikke kan findes andre måder at dække folkeskolernes merforbrug på. Det står klart, efter udvalget for børn og skole har holdt møde.

arrow Læs også: R og V: Drop dialogen og fred småbørnene

På mødet skulle politikerne beslutte, hvilke løsninger de vil arbejde videre med for at få styr på folkeskolernes økonomi i år. Skolerne forventer nemlig at bruge mellem 9 og 12 millioner kroner mere på den daglige drift, end der er budgetteret med.

Administrationen havde på forhånd peget på fire områder, hvor der kan hentes penge til at dække hullet på skoleområdet. Et af forslagene gik ud på at tage hele eller dele af de penge, som dagtilbudsområdet har o­verført fra tidligere år, fordi de brugte færre penge end beregnet. Og det er den mulighed udvalget for børn og skole altså har valgt at lade stå åben. Det fortæller Susanne Utoft (LL), der er formand for udvalget for børn og skole.

- Hvis det viser sig, at vi ikke kan finde tilstrækkeligt med penge til at dække det forventede merforbrug på andre måder, så ønsker udvalget at have en dialog med dagtilbudsområdet om muligheden for at tage en del af deres mindreforbrug til at hjælpe folkeskolen, fortæller Susanne Utoft og fortsætter:

- Det vil være den sidste løsning, vi peger på, og der er ikke truffet en beslutning endnu. Det er også vigtigt at understrege, at pengene ikke tages fra deres budget, men at det vil være de uforbrugte midler fra tidligere, som er blevet overført, siger udvalgsformanden, som oplyser, at dialogen med dagtilbudsområdet vil ske i nærmeste fremtid, så tiltaget er drøftet, såfremt politikerne føler sig nødsaget til at gøre brug af det.

Det er nemlig på nuværende tidspunkt usikkert, hvor mange penge udvalget kan finde via såkaldte handleplaner til at dække folkeskolernes merforbrug.

Flere af formændene for forældrebestyrelserne i dagtilbudsdistrikterne i Holbæk Kommune er klar til dialog om brugen af børneområdets opsparing og slår i første omgang koldt vand i blodet.

Læs mere om sagen i dagbladet Nordvestnyt lørdag.

arrow Forslag: Lad de mindste betale for folkeskolen
08. januar 2019 kl. 16:20 Opdateret: kl. 11:54

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk