28. oktober 2020
På Mørkøv Kro er de - naturligvis - klar til at følge de nye retningslinjer om at lukke senest klokken 22. Natten efter fredage og lørdage er det syv timer tidligere end før coronaen.
På Mørkøv Kro er de - naturligvis - klar til at følge de nye retningslinjer om at lukke senest klokken 22. Natten efter fredage og lørdage er det syv timer tidligere end før coronaen.
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indtjeningen får et nyt tryk nedad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indtjeningen får et nyt tryk nedad
Holbæk - 18. september 2020 kl. 16:54
Af Kaj Ove Jensen

Fra klokken 12 i morgen, lørdag, skal restauranter, cafeer og barer i hele landet følge de samme restriktioner, som siden tirsdag har været gældende i Storkøbenhavn. Det sker for at bremse stigningen i antallet af coronasmittede.

Det betyder, at der skal lukkes senest klokken 22, og både gæster og medarbejdere skal bære mundbind, når de ikke sidder ned. På Mørkøv Kro er de klar til at følge de nye restriktioner, der foreløbig løber til 4. oktober.

- Vi følger selvfølgelig de restriktioner, der er. Hvis det er dét, der skal til, så må det være sådan. Det går ud over indtjeningen, men alle må være med til at bidrage til at bremse smitte, siger Søren Petersen, som sammen med to andre ejer Mørkøv Kro, der ligger på Hovedgaden. Her er der både krostue, restaurant og selskabslokaler.

- Vi kan håbe, at de unge mennesker går lidt tidligere ud, siger Søren Petersen.

Åbent til klokken fem i "gamle dage"

Før den totale nedlukning af beværtningerne den 18. marts var der på Mørkøv Kro åbent til klokken 5 natten efter fredag og lørdag, hvis der var kunder til det, ellers til klokken 4. Efter genåbningen af beværtningerne den 18. maj måtte der holdes åbent til midnat. Det blev udvidet til klokken 2 i august, dog uden nye gæster efter klokken 23.

- Vi aflyste tre musikarrangementer i foråret og en del konfirmationer. Men vi har ikke nogen arrangementer i selskabslokalerne de næste par måneder, så vidt jeg lige husker, fortæller Søren Petersen.

Han og de to andre medejere er alle aktive i det daglige arbejde. Desuden er der to fastansatte medarbejdere, som var hjemsendt med lønkompensation i et par måneder under nedlukningen.

Cirka 300.000 kroner i mistet omsætning

De nye restriktioner kommer oven i de tidligere, som har kostet en del på omsætningen.

- Vi har nok mistet omkring 300.000 kroner i omsætning, vurderer Søren Petersen.

De nye restriktioner, som blev meddelt i eftermiddag, fredag, og som gælder fra klokken 12 i morgen, betyder også, at både gæster og medarbejdere i på cafeer, restauranter og barer skal bære mundbind, når de ikke sidder ned.

- I princippet skal gæsterne selv medbringe mundbind. Men vi overvejer, om de skal kunne købe dem i baren, fortæller Søren Petersen.

Fælles opfordring fra Erhvervsforum og kommune

Over middag fredag, før pressemødet om de nye retningslinjer, udsendte Holbæk Erhvervsforum og Holbæk Kommune et fælles brev til virksomhederne.

Her opfordres de til så vidt muligt at lade medarbejderne arbejde hjemmefra, sådan som det også lød i en opfordring fra regeringen på pressemødet.

I næste uge vil Holbæk Erhvervsforum informere om retningslinjerne for afviklingen af arrangementerne i resten af året.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk